A Brassó nyerte meg az alsóházat

2018.02.09. 23:29 |

A Brassó zárja élen az Erste Liga középszakaszának alsóházát, miután megnyerte az erdélyi rangadót.

Az első harmadban a Brassó volt aktívabb, de mindkét csapat egy-egy gólt szerzett Gliga és Rokaly Szilárd révén. A második játékrészben a Csíkszereda kihagyta helyzeteit, míg Sirokovs újra előnyhöz juttatta a hazaiakat. A Brassó okosan őrizte előnyét, majd Walls egy üreskapus góllal le is zárta a meccset. A meccshez tartozik még, hogy az 55. percben Flinta Botond kiállítása után a Sportklub  kispadja előbb 10 perces, aztán végleges fegyelmit kapott.

A Brassó sorozatban nyolcadik meccsén nem kapott ki, és eldőlt, hogy az élen zárja az alsóházi tabellát, a Sportklub pedig a második. A vasárnapi csíkszeredai visszavágónak így már nem lesz tétje.

ASC Corona Brasov-SC Csíkszereda 3-1 (1-1, 1-0, 1-0)

Nyilatkozat

Strenk Hunor, Brassó, másodedző: Nagyon jó teszt volt ez a számunkra, mert az utóbbi ellenfelek közül a Csíkszereda volt a legjobb. Nagyszerű munkát végeztünk, okosan hokiztunk 60 percen át, és sikerült győzni. Ezzel elértük a célunkat, és megnyertük az alsóházat. Jól kezdtünk az első harmadban, aztán a csíkiaknak is megvoltak a helyzeteik, de okosan játszottunk, mindenki teljesítette a saját részét. Még dolgoznunk kell az emberelőnyös helyzeteken, ez ezúttal nem működött úgy, ahogy kellene, de visszanézzük a felvételeket, és javítunk a hibákon. A győzelem fontos volt a morál szempontjából. Az egész középszakaszban jól játszottunk, és bár még a kis részleteken még dolgozni kell, de remélem, hogy a 15 meccses győzelmi sorozat nem áll meg itt. A következő meccsen pihentetünk néhány kulcsjátékot, de jó csapattal megyünk, és győzni akarunk.

Gyerehokizni