A Brassó is legyőzte a BJAHC-t

2024.02.04. 19:54 |

A védelmi hibákból a vendég erdélyiek kerültek ki jobban, a fővárosi csapat ezzel egymás után öt vereséggel zárta az Erste Liga első szakaszát.

A hazai kapuban Farkas kezdett, Varga és Schlekmann továbbra is hiányzott, ezúttal Ritter sem öltözött, újra ott volt viszont a jégen Mozer. A Corona ismét háromsorozott, a vasak előtt miskolci shutoutja után Tőkét Dubeau váltotta, 11. csatárként Rokaly-Boldizsár csatlakozott Vasiléhez. A BJAHC 14 magyar játékossal állt fel, a másik oldalon ez a szám az erdélyiekkel együtt is 4 volt. Egy-egy lengyel vendég vezető- és vonalbíró is közreműködött a meccsen.

Az elején jobbára a budapestiek akarata érvényesült, inkább a brassói harmadban folyt a játék, az 5. percben Nagy Krisztián helyzeténél már bravúr is kellett Dubeau-tól – a kanadai portás aztán mérgesen hajította el a nagy rössel megérkező csatár botját. Ezután egy hazai emberelőny is kimaradt, cserében a játékrész felénél egy nagy saját harmados védelmi hiba után megszerezte a vezetést a Corona – Tóth Gergely ajándékozta oda a korongot Valcharnak, ő meg kihagyhatatlan helyzetbe hozta Blackwatert –, és ez látványosan felhozta az ellenfelet. A 17. percben ismét egy hazai kihagyást büntettek meg az erdélyiek, ezúttal a két orosz, Mozer és Tyeszlenko nem értette meg egymást, a kiemelt koronggal Schaber ment el ziccerben, szépen elhúzta és feltette fonákkal Farkasnak (0-2). Teljesen megzavarodott a hazai hátsó alakzat, egymást követték a hibák és az érthetetlen megoldások, ennek az lett az eredménye, hogy a mérkőzés harmadik gólját is ők lövették meg a brassóiakkal. Ezúttal a kapu mögötti palánknál szórták el a pakkot könnyelműen, VanWormer lecsapott rá, Schaber pedig fonákkal vágta fel a centerpozícióból (0-3). Egy újabb elcserélés után Valchar a negyedik vendéggólt is megszerezhette volna, simán lehetett volna 0-4 is az állás húsz perc után.

A középső harmad első felének mezőnyjátékát az összeakaszkodó Dame-Malka és Holwell párbaja törte meg, a második tíz percre megérkeztek a helyzetek, lövések, védések – és a hazai szépítő találat is. A brassóiak is bele tudtak hibázni hátul, Dubeau kolbászolt ki a kapujából rosszul, a budapesti korongszerzés után nem tudott visszarendeződni a brassói védelem, Galoha betett korongját Keresztes vágta be (1-3). Rögtön a következő támadásból egyre lophatta volna vissza magát a BJAHC, egy 2 az 1 elleni szituáció végén Mozer jó lövésénél Dubeau tett jóvá sokat az előző hibájából – más kérdés, aztán az érkező Viikilä keresztülzuhant rajta, neki a vasnak, ráfújták a két percet a kapusra. Ezt az előnyt sem tudta kihasználni a BJAHC, a budapestiek a bajnokságban legutóbb még az MK-hétvége előtt tudtak betalálni fórból, a DEAC-nak.

A záró etap elején ismét megvolt a lehetősége a zárkózásra a házigazdának, Molnár Bálint korongszerzése után Sági nagy helyzeténél Dubeau védett bravúrral, majd a túloldalon Farkas is hárított egy ziccert. Öttel a vége előtt egy brassói megingást követően Galoha ordító helyzeténél megint Dubeau-nak kellett megmentenie a társakat. A végén Kóger üres kapura állította be a végeredményt, a 3 pontot megszerző Brassó ezzel lejjebb szakította magáról a pont nélkül maradó BJAHC-t és a Csíkszeredát, s az FTC mögött 5 egységgel lemaradva másodikként zárta az első szakaszt, míg a budapestiek ötmeccses vereségsorozatuk ellenére is maradtak a dobogón a kígyózás megkezdése előtt.

BJAHC-Corona Brassó 1-4 (0-3, 1-0, 0-1)

Strenk Hunor másodedző, Corona Brasov:

"Jól kezdtük a meccset, ezt mutatja a három lőtt gól. Sikerült nyomás alá helyezni az ellenfelet, ebből tudtunk helyzeteket kialakítani a támadóharmadban, és ezeket értékesítettük. A második harmadra nem úgy jöttünk ki, ahogy szerettünk volna, ott volt egy momentumváltás és átvette a BJA az irányítást. A kapott gól után sikerült rendezni a sorokat. A második harmad utolsó tíz percében jól védekeztünk. A harmadik szakaszban a biztonságos vezetés tudatában próbáltunk egyszerűen játszani. Négy nap alatt a harmadik mérkőzésünk volt, ez meglátszott a sebességen, de rutinosan lehoztuk a mérkőzést."

Kangyal Balázs vezetőedző BJAHC:

"Könnyű lenne kifogásokat találni. Mondhatnám, hogy a Brassó kerete minőségibb, sokkal több pénzből gazdálkodnak, tizenöt légióssal. Ezzel viszont nem szabad takarózni, az első harmad ránk nézve szégyen volt, főleg a hátvédeink hibái. A második harmadban sokat dolgoztunk és ez fordított a játék képén. Ilyen meccseken lehet fejlődni. Nem fogják mondani, hogy tessék, itt a három pont, mivel ti játszotok otthon. Fájó és jó lecke volt. Ilyen a sport és a sportban nem véletlenül történnek meg ezek a dolgok az emberrel. Ha már veled megtörtént, az a kérdés, hogyan fogod tudni kezelni. Mint mindig, gratulálok az ellenfélnek. A harmadik helyen állunk most, várjuk a sorsolást és bizonyítanunk kell majd, legfőképpen saját magunknak."

Gyerehokizni

Válogatott termékek

Erste Liga TV