A BJAHC nyerte a Magyar Kupát

2023.01.29. 23:11 |

Az izgalmas és jó hangulatú finálét szétlövésben nyerte meg a BJA a Hydro Fehérvár AV19 ellen. A bronzérmes az UTE lett,

Telt ház előtt rendezték meg a Magyar Kupa döntőjét, a BJA és a Hydro Fehérvár AV19 találkozóját. A budapesti csapat bátran kezdett, a 4. percben meg is szerezte a vezetést: korongszerzés után Schlekmann Márk lőtt nagy gólt. A fehérváriak játszottak fölényben a folytatásban, de ez nagy helyzetekben alig mutatkozott meg, míg a BJA lendületes ellenakciókkal veszélyeztetett.

A második felvonás elejét megnyomta az ICEHL-es csapat, és Sarauer egyenlített egy kipattanót belőve a 26. percben. Lendületben maradtak a fehérváriak, és egy darabig kettős fórban játszhattak, majd már szimpla fórban Hári János lőtt nagy gólt távolról. Egy ideig négy a négy ellen folyt a játék, voltak is helyzetek mindkét oldalon, de az eredmény nem változott.

A BJA a 45. percben egyenlített: Galoha lépett ki, és szép mozdulattal lőtte be a ziccert. A gól után is nyílt maradt a meccs, bár a nagyobb lehetőségeket a Fehérvár dolgozta ki, de Farkas bravúrokat mutatott be. A hajrá is feszült, oda-vissza hokit hozott, ám döntést nem.

A ráadásban sem változott a helyzet, a Fehérvár volt némileg aktívabb, de Farkas a helyén volt. Jöhetett a szétlövés. Sarauer és Galoha volt csak eredmény az első négy körben. Az utolsó fehérvári kísérlet kimaradt, de Elo nem hibázott, így a BJA lett a kupagyőztes. A Fehérvár sorozatban negyedik kupadöntőjét veszítette el.

A bronzérmet az UTE szerezte meg, miután 3-2-re verte a DEAC-ot. A második harmad elején Kiss Patrik szerzett vezetést az újpestieknek, amire Vokla Roland válaszolt, de gyorsan jött az újabb újpesti gól Pereszunko révén. Kiss Patrik lőtte a harmadik UTE-gólt, és bár a DEAC pár másodperc múlva közelebb zárkózott Versich találatával, de aztán egyenlítenie már nem sikerült.