A BJAHC lenullázta a FEHA19-et

2023.02.03. 16:14 |

A fővárosiak nyerték az akadémiai csapatok rangadóját.

Jól állt bele a meccsbe a fiatal hazai csapat, a friss kupagyőztes az elején nem tudott komoly fölényt kialakítani. A 8. percben elcserélték magukat a fehérváriak. Az emberelőnyt gyorsan kihasználta a BJAHC: Szabó Bence az ismerős jégen remek keresztpasszt adott, Elo pedig a jobb oldali bedobókörből a hálóba zúdította a pakkot (0-1). Folyamatos volt a játék, a kevés megszakítás miatt gyorsan peregtek a percek. Jobbára vendégütőkön járt a korong, a helyzetek, lövések viszont hiányoztak. Csendesedett a meccs, mígnem a 16. percben Moksancev tisztán leadott lövését Kornakker hárította. Dobmayeré volt a következő bomba, itt már bravúr kellett a vendégkapustól. Úgy tűnt, 0-1-gyel mennek pihenni csapatok, amikor a hajrában Vorobjov keresztpasszába a menteni igyekvő védő beleért, a korong pedig védhetetlenül a kapuba vágódott (0-2).

A második felvonás elején a székesfehérváriak próbáltak gyorsabban eljutni a támadó harmadba. Balasits egy-egyben kapura tört, lövése után oldalról rezdült a háló. Futószalagon jöttek a hazai támadások, Ambrus és Moksancev összjátéka után utóbbi kísérletét bravúrral védte Kornakker. Elfogyott a lendület, átvette az irányítást BJAHC: Viikila egyéni akció után emberelőnyt harcolt ki. Ahogy visszajött a kiállított, újabb hazai szabálytalanság következett. Nagy esélyt kaptak Schlekmannék, hogy eldöntsék a mérkőzést, de csak a második fór végére pörögtek fel igazán, betalálniuk pedig ekkor sem sikerült. A 32. percben fordult a kocka, emberelőnybe került a házigazda is. Ahogy a szezonban már többször előfordult ez inkább hátrányt jelentett a fehérváriaknak: korongszerzés után Szita kilépett és gólig vitte a szólót (0-3). Moksancev próbált kozmetikázni, de elnyomták. Az utolsó percekre leült a mérkőzés, a FEHA nem tudott változtatni, a fővárosiak pedig nem erőltették a támadásokat.

A záró harmadban sem változott a meccs képe. A hazaiak becsületből jöttek előre, de mind kevesebb meggyőződéssel, míg háromgólos előnyük tudatában a vendégek csak annyit adtak ki magukból, ami feltétlenül szükséges. A játék késleltetése miatt emberelőnybe került a BJAHC, és az emberhátrány után fórból is betaláltak: a 47. percben Elo lövését még védte Tóth Balázs, a kipattanóra a bekkeket megelőzve Viikila ért oda elsőként (0-4). A korábbinál is jobban leült a játék, a meccs végét várták a csapatok. Feljegyezni csak egy fehérvári kapu előtti kavarodást lehetett, a gyömöszölésnek a játékvezetők vetettek véget, akik kapustámadás miatt kihozták a bulit a harmadból. A végére egy kimaradt hazai emberelőny és Ambrus Csongor sajnálatos sérülése maradt, aki összekorcsolyázott Vargával, majd hosszú ideig feküdt a jégen. Szerencsére végül saját lábán ment az öltözőbe. A Budapest Jégkorong Akadémia megkapta, amiért jött, energiatakarékos játékkal is begyűjtötte a pontokat a Raktár utcában, ráadásul kapusuk, Kornakker Dániel 26 védéssel shutoutot ért el.

Nyilatkozatok

Anatoli Bogdanov, vezetőedző, FEHA19: „Azt hiszem, ma nem volt kérdés, melyik a jobb csapat. Nehéz kimondani, hogy nem volt sok helyzetünk, de be kell látni, egy erős ellenféllel találkoztunk ma, kicsit egyoldalú találkozó volt. Nehéz volt számunkra, de ha nem lősz gólt, és nem használod ki a lehetőségeidet, nem nyersz jégkorong-mérkőzést.”

Kangyal Balázs, vezetőedző, BJAHC: „Szerintem nem nyújtottunk rossz teljesítményt, az előző meccsünk az még a kupadöntőnek a nyomati viselte, ma már sokkal több mindent ki tudtunk tekerni a lábakból. A Ferencváros ellen jó volt az emberelőnyünk, ezt át tudtuk menteni mára is. Energiával is jól álltunk, végig négy sorral tudtunk játszani. Az ellenfélnél nem éreztem azt a fajta sebességet és erőt, ami itthon jellemzi őket, az előző mérkőzéseken otthon és idegenben is nagyon jól játszottak, talán az erdélyi túra megtekerte őket kicsit fizikálisan. Megérdemelt győzelmet arattuk, örülök, hogy kapott gól nélkül zártunk.”

Gyerehokizni

Válogatott termékek

Erste Liga TV