2021 novemberében lesz az első Sárközy Tamás Emléktorna

2021.02.04. 12:00 |

A legendás MJSZ-elnök emlékét ápolva ezentúl minden év novemberében férfi válogatott tornát szervez Magyarország.

A jégkorong nemzetközi versenynaptárában a mindenkori tavaszi világbajnokságok mellett évente jellemzően három felkészülési torna szerepel, azonos időpontokban, novemberben, decemberben és februárban. Az utóbbi években az MJSZ a novemberi bajnoki szünet idején látott vendégül nemzeti válogatottakat a vb-felkészülés jegyében. A szövetség elnökségének döntése alapján ez a jövőben is így marad, és a férfiak számára rendezendő hazai tornák Sárközy Tamás nevét viselik majd.

Sárközy Tamás jogászprofesszor, az MJSZ legendás elnöke egy évvel ezelőtt, 2020. február 4-én hunyt el. 1988 és 1998 között állt a honi jégkorong élén, ez idő alatt megteremtve a feltételeket a sportág szintlépéséhez. Felkarolta az utánpótlásképzést, kiemelte az 1975-77-es korosztályt, a későbbi szapporói aranygenerációt, azelőtt sosem látott forrásokat biztosított fejlődésükhöz. Mindez előbb a magyar férfi jégkorong stabil másodvonalbeli szereplését eredményezte, majd a 2008-as A-csoportba jutásban csúcsosodott ki.

Az egykori elnök távozása után is lelkes hokiszurkoló maradt, rendületlenül járta a mérkőzéseket, minden világbajnokságon a helyszínen szurkolt a magyar csapatnak. Emellett aktív szerepet vállalt a magyar jégkorong szervezésében, tanácsaival segítette a sportág irányítóit. 2019-ben a magyar jégkorong Hírességek Csarnokának tagja lett. Hiánya pótolhatatlan, tevékenysége példa minden sportvezető számára.

Az első Sárközy Tamás Emléktornára 2021 novemberében kerülhet sor. Az MJSZ bízik abban, hogy az erre vonatkozó terveket a koronavírus-helyzet fejleményei már nem írhatják felül. 

Gyerehokizni

Válogatott termékek

Erste Liga TV