2020 legjobbjai: Nagy Gergő és Huszák Alexandra

2020.12.17. 14:00 |

A férfiaknál és a nőknél is egy csatár lett az esztendő legjobbja.

A Magyar Távirati Iroda Sportszerkesztőségének felkérésére a hazai szövetségek 1964 óta minden esztendőben eldöntik, hogy kik voltak saját sportágukban az év legjobb sportolói. A Magyar Jégkorong Szövetség szakmai bizottságának döntése értelmében – a szövetségi kapitányok javaslata alapján – Nagy Gergőre és Huszák Alexandrára esett a választás.

„Ez a hír sokkolt, nagyon örülök a nívós elismerésnek” – mondta Nagy Gergő, aki először kapta meg a naptári év legjobbjának járó címet. A csatár csapatkapitánya volt a nottinghami olimpiai selejtezőt megnyerő válogatottnak, majd novemberben a lengyelek ellen gólt és asszisztot is jegyzett. Az FTC-Telekom csapatkapitányaként januárban Magyar Kupa-diadalt ünnepelhetett, míg a félbeszakadt Erste Liga-szezon megosztott aranyérmese lett a fővárosi csapattal. Az új szezont jól kezdte, holtversenyben a góllövőlista élén áll.

A 2019 után ismét és összesítésben már ötödször első Huszák Alexandra idén is alapembere volt a női válogatottnak, amely a jövőre halasztott A csoportos kanadai világbajnokságra készül. A csatár tavasszal klubszinten mindent megnyert: a KMH Budapest aranyérmes lett a magyar bajnokságban és az EWHL-ben is. Az új idényt is jó formában kezdte, ezt mutatja, hogy vezeti a Tippmix EWHL gól- és pontlistáját.

„Nem volt egyszerű az év, hiszen elmaradt a vb tavasszal. Az szép emlék, hogy a klubcsapattal megnyertük az EWHL-t, és az új szezonban is jól megy a játék. A válogatottal is vannak biztató jelek, és áprilisra összeáll a csapat teljesen. Remélem, hogy meg lesz tartva a vb áprilisban és jó eredményt érünk el.”

Gyerehokizni

Válogatott termékek

Erste Liga TV