1-1-re áll az erdélyi elődöntő

2024.03.23. 19:43 |

A gyergyószentmiklósiak behúzták a párharc második brassói mérkőzését.

Erősen kezdett a DiDiometét a pénteki véglegese miatt nélkülöző GYHK, lendülete az egész harmadon át megmaradt. Dubeau-nak volt dolga bőven, gyorsan bemelegítették a székely támadók. A 7. percben kijött a szorításból a házigazda, Valchar körbe korcsolyázott, veszélyes bepassza után végül felszabadítottak a bekkek. Az ellentámadásból vezetést szerzett a Gyergyószentmiklós: Szigeti közelije kijött a kapusról, Imre Patrik állítgatás nélkül lőtt, Dubeau mellé nyúlt, a kesztyűjéről felperdülő korong pedig a gólvonal mögé hullott (0-1). A vereséggel zárult első meccs után a másodikra már felvették a ritmust Sylvestréék, magabiztosan uralták az első tíz percet. A bekapott gól után próbált irányítani a Corona, de a játékukba sok hiba csúszott. Nagy helyzetig nem is jutottak, a 12. percben Bodó kontrából kishíján megduplázta a vendégelőnyt. Dubeau továbbra sem unatkozott, előbb mamuttal hárított, majd közelről vállon lőtték, végül Sylvestre emelését is kifogta. Ezúttal sem kímélték egymást a játékosok, ment az adok-kapok, a határt viszont nem lépték túl. Az első meccs után szinte hihetetlen, de a nyitó játékrész lement kiállítás nélkül. A székelyek 12-6-ra nyerték a kapura lövéseket és jól játszva, szűk előnnyel várhatták a folytatást.

A középső felvonás mezőnyjátékkal indult. Nagyon más meccs volt ez, mint a pénteki. Ezt jól mutatta, hogy az első összecsapáson megállíthatatlan Valchar kezdett cselsorozatba, Dalhuisen pedig könnyedén szerelte. Ellenben Bodó nagyon élt, sokadik helyzetét hárította Dubeau. A másik oldalon Zagidullin megunta a totojázást, kemény lövése Rinnéről vágódott a mezőnybe. A 25. perc hozta az első kiállítást, Mesikämmen finoman szólva vitatta az ítéletet. Az eddig elsőrangú brassói fórjáték is akadozott, felállni sem tudtak Kógerék. A meccs derekán aztán ritmust fogtak a barcaságiak, össztűz zúdult Rinne kapujára. Fölényük emberelőnyt kamatozott, Mesikämmen 2+2 percet kapott magas botért. Cornet szabálytalansága kiegyenlítette a létszámot, négy a négy ellen folyt a csata, majd maradt még a hazai előnyből, de csak kapuvasig jutottak. A legnagyobb helyzetek is kimaradtak, majd Sylvestre egy ajándékba kapott korongból kishíján megduplázta a vendégelőnyt. Felpörgött a mérkőzés, élvezetes percek voltak ezek. Kimaradt gyergyói emberelőny után a hajrában egyenlített a MacQueen-alakulat: a támadó harmadban szerzett korong Pichéhez került, aki középről pontosan lőtt a hálóba (1-1).

Jó tempóban indult a záró harmad, mindkét együttes a győzelemért játszott. Zagidullin megint megzörgette a vasat, a másik kapunál Császár passzáról centiméterekkel maradt le a társ. Önfeláldozó blokkok színezték a játékot. A 49. perc jó cserét hozott a székelyeknek, több ziccert is kidolgoztak, végül Bodó emelését a védeni igyekvő Dubeau karral sodorta saját kapujába, ez nem a kanadai hálóőr napja volt (1-2). Újra kapaszkodhatott a Brassó, mentek is előre becsülettel, de az egész meccsen fegyelmezetten és taktikusan játszó Gyergyó kevés lehetőséget engedélyezett nekik. Ez a harmad sem hozott kiállítást, így legnagyobb fegyverét ki se próbálhatta a házigazda. Az utolsó két perchez érve Dubeau is lekorcsolyázott, itt már jöttek a hazai helyzetek, de Rinnének és a szerencsének köszönhetően az eredmény már nem változott. Egy nappal az első összecsapás után a GYHK remek taktikával válaszolt a kihívásra, és győzelmével nemcsak kiegyenlítette a párharcot, de a pályaelőnyt is elcsente Brassóból.

Corona Brasov–Gyergyói HK 1-2 (0-1, 1-0, 0-1)

Dave MacQueen vezetőedző, Corona Brassó:

"Tudtuk, hogy ma a legjobbjukat láthatjuk, és szárnyal is a Gyergyó az első harmadban. Tisztességes munkát végeztünk, de amikor szükségünk lett volna rá, nem tudtunk játszani úgy, ahogy szükség lett volna rá. Kicsit nehéz helyzetbe kerültünk, de a második harmadban már csak egy gól volt a hátrányunk. Ahogy ment előre a meccs, egyre jobban játszottunk. A második harmad jobb volt, a harmadik is. A meccsen 26 lövést kaptunk, abból 6-ot a harmadik harmadban. Nem véletlen, hogy ők a címvédők. Fejlődtek tavaly óta, tudják, hogyan kell megnyerni egy meccset. A jó hír, hogy tudjuk, hogy tudunk jól játszani. Veszélyes csapat odahaza a Gyergyó, de tudtunk már ott nyerni. Tenni kell a dolgunkat, célirányosan. Egy-két játékosnak elő kell lépnie, remélem, kedden jobbak leszünk."

Szilassy Zoltán vezetőedző, Gyergyói HK:

"Máshogyan játszottunk, mint tegnap, ez tény, volt egy nagyon jó első harmadunk. Gyorsak voltunk, erősek voltunk. Jól irányítottuk a korongot a védekező és a támadó zónában is, sok lehetőséget dolgoztunk ki. A második harmadban visszajöttek, volt egy négyperces kiállításunk. Emberelőny után zárkóztak fel, majd miután kivédekeztük a hátrányokat, a harmadik harmadban megtaláltuk az utat a győzelmet jelentő gólig. Jó rájátszásmeccs volt ez összességében, a védekezésünk kielégítő volt, sokat blokkoltunk, a kapusunk is jól védett. A két csapat közel egy szinten van, a Brassó remek ellenfél. Egy kicsit más a két csapat stílusa, ezért is izgalmas ez az elődöntő párharc. Ugyanazt érzem, mint egy éve, kemény keddi meccsre számítok."

Gyerehokizni

Válogatott termékek

Erste Liga TV