0-3-ról fordított a BJAHC

2023.11.03. 21:07 |

Kangyal Balázs csapata háromgólos hátrányból állt fel a Dunaújvárosi Acélbikák ellen.

Az első lehetőség a hazaiak előtt adódott, Mozer szökött meg egy szerzett koronggal, de lövését, majd Vorobjov ismétlését is védte Tóth Balázs. Az 5. percben Tóth Gergely zörgette meg a kapuvasat. Nem sokkal később Elomaa ült ki két percre, miután szájon ütötte Pozsgait ütőjével. Kis átfedéssel Culigin váltotta a büntetőpadon, másfél percnyi vendég előny következett, amit ki használtak az Acélbikák: Elomaa lekészítését Lorraine húzta egyből kapuba, a 13. percben (0-1). A kapott gól után nem tudott magasabb fokozatra kapcsolni a BJAHC, 1-0-s vendég vezetéssel fordultak a csapatok.

Jobban kezdte a DAB a második harmadot, de Farkas állta a sarat. A 25. percben Culigin verekedte át magát több újvárosi védőn is, csak a befejezés hiányzott. Majd Galohát állították ki, újabb DAB-emberelőny. Elomaa még vasat ütött, de Koskinen már betalált: a finn légiós egy lepattanóra érkezett szemfülesen idei negyedik gólját szerezve, a 28. percben (0-2). Nem tudott fellélegezni a BJAHC, Farkas a játék késleltetésért kapott két percet, amit Culigin ült le. Megint jött a vendég büntetés: Elomaa csodás passzát Lorraine vágta fel a vas alá (0-3). Alig egy perc telt el a két gól között. Folytatódott a kiállítássorozat, most Sziszakot szórták ki a játékvezetők. A 32. percben közelebb is lépett a BJAHC: Szabó vette észre teljesen üresen Culigint a kapu előtt, aki közelről nem hibázott (1-3). Életre kelt Kangyal Balázs csapata, a 35. percben már 2-3 állt az eredményjelzőn: parádés Mozer-Szabó-Galoha összjáték végén a lett támadó bombázott egyből kapuba (2-3). Szabó Bence már második zseniális gólpasszát adta. Két perccel később érkezett az újabb hazai gól: Mozer higgadtan kereste meg a lövőhelyzetet, majd védhetetlenül tüzelt (3-3). Öt perc alatt három BJAHC-gól, minden kezdődött elölről.

Hatalmas Farkas-bravúrral indult a harmadik harmad, Elomaa ziccerét fogta a kapus. A másik oldalon Tóth mutatott be válaszul egy nagy védést, Culigint hatástalanította szép mozdulattal. A 45. percben Mozer ült ki gáncsolásért, előnyben Elomaa ütött újabb vasat. A 49. percben Molnár Bálinton volt a sor, akadályozta ellenfelét, kiállt. Hátrányban Schlekmann szökött meg a koronggal, Tóth védett. Nagy küzdelem zajlott a jégen, mindkét védelem kemény munkát végzett. Az 56. percben Lorraine kapott kiállítást, fontos hazai előny következett. Eldöntötte a meccset a BJAHC: Nagy Krisztián betett korongját Mozer továbbította a hálóba (4-3). A gólt hosszas videózás után adták meg a játékvezetők. Eronen mester mindent feltett egy lapra, lehozta Tóthot, az üres kapuba pedig Nagy Krisztián ütötte be az ötödik hazai gólt, beállítva a végeredményt, az utolsó percben (5-3).

A válogatott szünet előtt a BJAHC majd a Ferencvároshoz látogat, a Dunaújvárosi Acélbikák pedig a DEAC elleni, hazai találkozón javíthatnak.

Kangyal Balázs, vezetőedző, BJAHC:

"Jól játszottunk, volt két fegyelmezetlenségünk és egy szerencsétlen kiállítás. Ezeket mind kihasználta az ellenfél és három előnyből három gólt szerzett. A Dunaújváros a játék ezen elemében kiváló. Ezt már az előző mérkőzéseken is bizonyították az újvárosiak, aki belemegy velük egy ilyen játékba, az el fog vérezni. Utána mintha egy másik meccs kezdődött volna, maradéktalanul elégedett lehetek. Egy igazi csapat mindent bevet egy ilyen helyzetben, könnyebb lett volna feladni, mutogatni bárkire, de meghúztunk egy vonalat és elképesztő teljesítményt nyújtottunk. Teljesen megérdemeltük a győzelmet.

Niko Eronen, vezetőedző, DAB:

"Tudtuk, hogy mit szeretnénk ma játszani, és jól kezdtünk. Úgy éreztem, kontrolláltuk a mérkőzést egészen a második harmad közepéig. Viszont hagytuk az ellenfelünket visszajönni a meccsbe, nagy kár az utolsó harminc percért. Itt az idő tükörbe néznünk, és megkérdeznünk magunktól, hogyan tudjuk ezt elkerülni a jövőben. Ebből tanulniuk kell a srácoknak."