U20: Ausztria a harmadik harmadban húzta be a győzelmet

2017.08.24. 23:00 |
Ahogy a Geneve, úgy Ausztria ellen is izgalmas mérkőzést játszott az U20-as válogatott a svédországi Super Challenge Cup-on. A jó teljesítményt azonban a magyar csapat nem tudta fenntartani hatvan percen keresztül, így nyugati szomszédaink a harmadik harmadban behúzták a 6-3-as győzelmet.

A terveknek megfelelően Jarmo Tolvanen szövetségi kapitány változtatott a kereten a szerdai mérkőzéshez képest. Az osztrákok ellen Nagy Kristóf kezdett a kapuban, Győri Boldizsár kapott helyet a kispadon. Debütált a tornán a védők közül Tornyai Gábor és Horváth Milán, illetve a támadóktól Búzás Arnold és Vértes Nátán is. Ezúttal Tóth Balázs, Vas Márk, Szabó Dávid, Molnár Dávid és Dézsi Bence maradt ki. A kapitányi karszalagot ezen a meccsen Szigeti Ákos viselte, a helyettese Kiss Patrik és Fejes Nándor lett.

Jó iram jellemezte a mérkőzés elejét mindkét csapat részéről, kár, hogy az oda-vissza támadásból az osztrákok jöttek ki jobban, miután egy közeli lövést követően a magyar hálóban kötött ki a korong. De mindössze két percig voltak előnyben, Horváth Bálint ugyanis a Kiss Patriktól kapott passzt értékesítette. A folytatásban mindkét csapat szépen járatta a korongot, de igazán nagy helyzet egyik előtt sem adódott. A harmad vége felé az ellenfél ismét megszerezhette volna a vezetést, miután Nagy Kristóf nem tudta lekezelni  a korongot, de a hibáját javítandó még az előtt megfogta, hogy az átment volna a gólvonalon. Alig két perccel később már Szita Donát és Vértes Nátán vezethetett kettő az egy elleni támadást. Vértes Szitához passzolt, aki bekorcsolyázott a kapus elé és a blokkoldalon beemelte mellette a korongot a kapuba.

A második harmad tehát 2-1-es magyar vezetésről indult, de az osztrákok már a játékrész elején kiegyenlítettek. A mieinknek is akadtak helyzetei, Tornyai például a kékvonalról lőtt ígéretesen. Ebben a periódusban kaptunk néhány kiállítást, de az agresszív letámadásnak köszönhetően így is voltak lehetőségeink a gólszerzésre. Pedig az osztrákokat a saját kapujuk előtt is eredményesen zavartuk meg egy esetben, csakhogy Vértes lövése végül nem ért célt. Az utolsó percekebn sikerült egy kettős emberelőnyt kivédekezni, így az utolsó harmad előtt 2-2 volt az állás. 

A harmadik játékrész eleje hasonló adok-kapok játékot hozott, mint amilyet a meccs elején láthattunk. S ahogy akkor, most is az osztrákok jöttek ki ebből jobban. Gyorsan egyenlíthettünk volna, de Kiss Patrik hiába adott remek passzt a kapu mögül Szigeti Ákosnak, a helyzet végül kimaradt. A mérkőzés ekkor kezdett kicsit eldurvulni, a vetélytárs pedig négy a négy ellen megszerezte a negyedik gólját, kettőre növelve ezzel az előnyét. Egy perccel később szinte lemásolva az előző támadást, újra az osztrákok örülhettek találatnak. Ekkor Jarmo Tolvanen időt kért, hogy rendezze a sorokat.

Miután a csapatok visszatértek a jégre, Péter Andor előtt adódott helyzet, aki Kiss Patrik kiugratása után egyedül mehetett a kapura, de a kapus védte a lövését. Az osztrákok ellenben nem hibáztak és az 53. percben már 6-2-re vezettek. A gól ellenére a magyar válogatott továbbra is küzdött és követve a taktikát több helyzetet is kialakított. Az utolsó percben Kiss Patrik ugrott ki a védők közül, és végül ő állította be a 6-3-as végeredményt. 

Jarmo Tolvanen, az U20-as válogatott szövetségi kapitánya: Az első és a második harmadban jobbak voltunk az osztrákoknál, megvoltak a helyzeteink is. A harmadik harmad elején gyorsan gólt kaptunk, aztán négy a négy ellen még kettőt, igazából a semmiből. Sajnos azonban ez el is döntötte a mérkőzést. Elmondtam a srácoknak, hogy 55 percig remekül jégkorongoztak, sokkal jobban, mint tegnap egy sokkal jobb csapat ellen. Jó jel ez a jövőre nézve, de még csak az út elején vagyunk, még nagyon sokat kell dolgoznunk. A vereség ellenére azt mondom, hogy jó benyomásaim voltak a játékról. 

Nagy Ákos, az U20-as válogatott csatára: Az első két harmadban nagyon jól játszottunk, felvettük a tempót, talán jobbak is voltunk az osztrákoknál. Viszont a harmadik harmadban jött egy ötperces rövidzárlat, amikor kaptunk négy gólt. Most levezetünk, hogy holnapra jók legyenek a lábak, pihenünk a hotelben, reggel edzés, délután meg nyerünk.

Majoross Barnabás, az U20-as válogatott csatára: Ez a mérkőzés talán jobb tempójú volt, mint a tegnapi: sokkal többet kellett korizni, oda-vissza folyt a játék, de akkora különbséget nem éreztem a Geneve elleni meccshez képest. 

Kiss Patrik, az U20-as válogatott csatára: Nagyon jó meccset játszottunk az osztrákokkal, az első két harmadban nemcsak, hogy tudtuk őket tartani, de jobban is hokiztunk náluk. A harmadik harmadban azonban négy a négy ellen két gólt is kaptunk, ami megtörte a lendületünket. 

Sorok Ausztria ellen:

Szigeti Horváth B. Kiss P.
Majoross Révész Péter
Búzás Császár Mihály
Nagy Á. Vértes Szita
Madácsi

Kiss R. Fejes
Szabó B. Bukor
Sándor Horváth M.
Tornyai
Nagy K. (Győri)

Scratched:
Tóth, Vas, Szabó D., Dézsi, Molnár

U20 Super Challenge Cup
Augusztus 23, 19:15 MAGYARORSZÁG - Genéve-Servete 3-4
Augusztus 24, 19:30 MAGYARORSZÁG - Ausztria 3-6
Augusztus 25, 19:15 MAGYARORSZÁG - EHC Biel
Augusztus 26, 12:00 MAGYARORSZÁG - Farjestad
Augusztus 27, 11:00 MAGYARORSZÁG - Norvégia

Név Poz Klub Szül. idő
Győri Boldizsár K MAC 1998
Nagy Kristóf K MAC 1999
Tóth Károly Balázs K Black Wings Linz (AUT) 1999
Bukor Rajmund V VASAS 1998
Fejes Nándor V MAC 1999
Horváth Milán V IOGJA 2001
Kiss Roland V UTE 1999
Sándor Flórián V IOGJA 1999
Szabó Dávid V IOGJA 1998
Szabó Bence V IOGJA 1998
Vas Márk V IOGJA 1999
Tornyai Gábor V Vasas 1998
Császár Hunor CS IOGJA 1999
Dézsi Bence CS IOGJA 2000
Horváth Bálint CS Rögle (SWE) 1999
Kiss Patrik CS IOGJA 1998
Madácsi Benedek CS IOGJA 1999
Majoross Barnabás CS MAC 1998
Mihály Ákos CS IOGJA 1999
Molnár Dávid CS MAC 1998
Nagy Ákos CS IOGJA 1999
Péter Andor CS IOGJA 1999
Révész Marcell CS Zürich Lions (SUI) 2000
Búzás Arnold CS IOGJA 1999
Szigeti Ákos CS MAC 1999
Szita Donát CS IOGJA 1998
Vértes Nátán CS IOGJA 2000

Szakmai stáb
Szövetségi kapitány: Jarmo Tolvanen
Edzők: Fodor Szabolcs, Kiss Dávid, Mayer Péter
Kapusedző: Várady Csaba
Fizioterapeuta: Bagonya Imre
Felszerelés menedzser: Magyar Péter
Csapatvezető: Szilágyi Levente
Médiamenedzser: Závodszky Szabolcs

Gyerehokizni

Válogatott termékek

Erste Liga TV