U18: összeállt az edzői stáb

2018.08.09. 19:00 |
Az U18-as válogatott vezetőedzője, Svasznek Bence megnevezte segítőit. Az együttesre hazai világbajnokság vár: áprilisban Székesfehérvár ad otthont a divízió I/B tornának.
Svasznek Bence az előző idényben az U16-os válogatott edzője volt, ám ebben a szezonban az U18-asokat itányíthatja. Három másodedző és egy kapusedző segíti majd a munkáját. A stábot Gröschl Tamás, Tokaji Viktor, Virág Csaba és Székely Csaba kapusedző alkotja.

Gröschl Tamásnak ez lesz az első szezonja a KMH Budapest U18-as csapatának edzőjeként. Tavaly tagja volt Svasznek Bence stábjának az U16-os válogatottnál, amely megnyerte a richmondi International Bantam Midget tornát.

„Gröschl Tamás a csatárokkal fog dolgozni, de emellett a korongtartásra is koncentrál, és arra, hogyan lehet segíteni a támadásokat és hogy a csatárok a jó döntést hozzák a koronggal. A bulikon az ehhez kapcsolódó taktikán is dolgozni fog, azon, hogy mikor szerezzük vissza a korongot buli után, vagy mikor menjünk előre” – mondta másodedzőjéről Svasznek Bence.

Arról is beszélt, hogy korábbi válogatottbeli csapattársa stílusából mit tanulhatnak a fiatalok.

"Játékosként mindenhol ott volt a jégen, csatárként és védőként is, ismerte a játék apró részleteit is. Egyike volt azon kevés jégkorongozóknak, aki olyan dolgokat is tett, amelyeket a szurkolók talán észre sem vettek. Jó volt a sarkokban, a kapu előtt, blokkolta a lövéseket. A játéknak ezen részei talán észrevétlenek maradtak. Szükségem van rá abban is, hogy átadja ezt a munkát a srácoknak. Gröschl Tamás lesz a videóedzőnk, aki élőben jelöli majd a meccsek fontos jeleneteit is.”

Tokaji Viktornak ez lesz az első szezonja felnőttcsapat edzői stábjában, ugyanis a közelmúltban nevezték ki a szlovák Extraligában induló MAC Budapest másodedzőjévé. Az utánpótlás program edzőjeként az U25-ös válogatott mellett is dolgozott, illetve az előző szezonban az U18-as együttest is segítette a kijevi, Divízió I/B világbajnokságon Glen Williamson stábjának tagjaként.

„Tokaji Viktor dolgozik majd a védőkkel. Mindenkinek meglesz a felelőssége a stábon belül, Tokajihoz tartozik a védelmi zónában való játék és az emberhátrányos játék. Nem igazán kell őt bemutatni, jól ismert a szurkolók előtt, és ahogy Majoross Gergely mondta róla, az egyik legtehetségesebb edző, gazdag játékosmúlttal, akit mindenki tisztel, és beleteszi a szívét is a munkába” – mondta segítőjéről Svasznek Bence.

Virág Csabának ez lesz a második idénye az UTE U20-as csapatának kispadján. Az előző szezonban is segítette Svasznek Bence munkáját az U16-os csapatnál.

„Magyar edzőket kerestünk, és mivel az U20-as válogatott stábja állt össze először, utána megvolt a lehetőségem, hogy a szóba jöhető legjobb edzőket válasszam. Virág Csaba az egyik legjobb fiatal edző, a klubjában az U20-asokat vezeti. Ő lesz a felelős az emberelőnyös játékunkért és a támadóharmadban nyújtott hokiért” – fejtette ki a vezetőedző.

Székely Csaba a Vasas Erste Liga-csapatának kapusedzője lesz az új idényben. Korábban fiatalabb korosztályokkal dolgozott az utánpótlás programban, ez lesz az első idénye az U18-as válogatottnál.

„Székely Csaba is egy tehetséges edző, az egyik legjobb kapusedző Magyarországon. Megadjuk neki az esélyt, hogy bizonyítsa, mire képes. A remek munkamorálja sokat segíthet a kapusoknak” – tette hozzá Svasznek.

A vezetőedző arról is beszélt, hogyan fog zajlani a munka. „A végső döntés az enyém, de a stáb a munka minden részében támogat és segít, és remélem, így sikeres szezon elé nézünk.”

A magyar U18-as válogatott edzői stábja:

Vezetőedző: Svasznek Bence

Másodedző: Gröschl Tamás, Tokaji Viktor, Virág Csaba