Metodikai Központ

2018.06.25. |
A Magyar Jégkorong Szövetség az elmúlt évtizedben jelentős előrelépést tett a világ elit felé. A fejlődéshez szükséges infrastrukturális fejlesztésekre van szükség, melyekhez a METODIKAI KÖZPONT megépítése az első lépést jelentette. Egyrészről a központ megnyitásával területet biztosítunk a szövetségben regisztrált edzők részére az ÁLLANDÓ fejlődéshez, hiszen szakmai könyvtárunkat ingyenesen használhatják. A könyvtár a legmodernebb szakmai anyagokkal rendelkezik, mind írott anyagok, mind filmek tekintetében.

Másrészről a központ helyet biztosít a játékosok részére is, hiszen közel 700 négyzetméteren jégkorong-specifikus fejlesztő eszközökkel fejleszthetik képességeiket. A SKATE-TREK korcsolyázógépen a korcsolyázás technikájának tökéletesítését, TRX trénereken a hokihoz elengedhetetlenül szükséges dinamikus erőfejlesztést végezhetik szakszerű felügyelet mellett. A Kettlebell szintén az instabil helyzetekben alkalmazható erőt fejleszti, míg a TOGU labdák és Balance boardok a speciális egyensúlyi helyzetek gyakorlását teszi lehetővé. A VERTIMAX és a PYLOBOXOK segítségével a robbanékonyság és dinamikusság fejleszthető. Ezeken kívül további modern eszközök is a sportolók rendelkezésére állnak.
Szintén a Metodikai Központban található az MJSZ utánpótlásának raktára és felszerelés javító műhelye is, ahol bármilyen felszerelés javítását el tudjuk végezni.

Köszönettel tartozunk a PARLAMENT-nek, hiszen az általuk 2009-ben megszavazott 170 mFt-os utánpótlás-fejlesztési támogatásból tudtuk megvalósítani a központot, és a TAO törvénynek köszönhetően minden évben sikerül a központot tovább fejleszteni, mely 2015 nyarán a Jégpalotából a vadonatúj Tüskecsarnokba költözött, ahol kiemelkedő körülményeket biztosítanak a sportágnak. Továbbá a központ működéséhez minden évben elengedhetetlen támogatást nyújt a Magyar Olimpiai Bizottság is, melyet ezúton is köszönünk.

Tüskecsarnok

1117 Budapest, Magyar tudósok körútja 7.

GPS-koordináták.: 47°28’17.71” É ; 19°03’28.12” K

Érdeklődés: metodika@icehockey.hu
Edzőterem & Előadó beosztás

Megközelíthetőség

4-es és 6-os villamos: Petőfi híd, budai hídfő megálló, a Magyar tudósok körútja felől

4-es metró: Újbuda-központ megállótól

153-as és 212-es busz: Petőfi híd, budai hídfő megálló felől

33-as busz: a Budafoki út megálló felől

Gyerehokizni

Válogatott termékek

Erste Liga TV