Lisa Haley: Nagyszerű hetet zártunk

2020.12.20. 17:40 |

Túl van a negyedik edzőtáboron Lisa Haley irányításával az A csoportos vb-re készülő női válogatott. A csapat kétszer találkozott a szintén az elitben szereplő Csehországgal, és bár volt különbség a meccsek képe között, mindkétszer 5-0-ra kapott ki. A kanadai szakvezető szerint sokat lehet tanulni az ilyen meccsekből, és biztos abban, hogy a játékosok felveszik az A csoportos tempót.

A pénteki, első mérkőzés után az utolsó harmadot dicsérte. Szombaton sikerült ugyanott folytatni?

Igen, úgy érzem, hogy jól kezdtük a meccset, majdnem az egész első harmadban és a második első felében nagyon jól játszottunk. A harmadikban is, bár tudom, hogy ekkor három gólt szereztek a csehek, de sok olyan játékelemet viszontláttam, amire fókuszálni akartunk és jól végrehajtották a lányok. Nem tudtunk mindig ugyanazon a szinten teljesíteni, ennek lehet a fáradtság, a fókusz elvesztése vagy más is az oka, de amikor a rendszer szerint játszottunk, hatékonyak voltunk.

Mit lehet tanulni az ilyen meccsekből?

Nagy volt az iram, az ellenfél pedig gyors és erős játékosokból állt. A mi játékosaink eddig ahhoz szokhattak hozzá a klubcsapatokban, hogy több idejük van dönteni, de az ilyen válogatottak ellen kevesebb az idő és kevesebbet van nálunk a korong. Elkezdjük tanulni, hogyan játsszunk jól korong nélkül is.

Milyen gyorsan tudnak az A csoportos szinthez alkalmazkodni a játékosok?

Alkalmazkodni fogunk, de nem tudom, hogy milyen gyorsan valósul ez meg. Minden lehetőség, amikor olyan csapatok ellen játszhatunk, mint például a cseh, vagy a szintén erős és gyors U16-os fiúcsapatok, segít ebben. Ezek jó tapasztalatok a számunkra. Minél több van az ilyen meccsekből, annál jobban hozzászokhatunk a nagy tempóhoz.

A tábor előtt arról beszéltünk, hogy hangsúlyos lesz a letámadás, valamint a speciális helyzetek gyakorlása. Mennyit látott ezekből?

A letámadás jól működött. Tudtuk, hogy a csehek gyorsak, ezért a pálya közepét kell kontroll alatt tartanunk és kiszorítani őket szélre, ahol agresszíven jobban fel tudjuk őket tartóztatni. Ha a letámadás jó, akkor az ellenfél nem tud olyan lendületesen támadni. Emberhátrányban fegyelmezetten játszottunk, jól működött a védekezés. Emberelőnyben megvoltak az esélyeink a gólszerzésre, de azt még tanulni kell, hogy a megvalósítás gyorsabb, hatékonyabb legyen. Tudjuk, hogy az elitben az ellenfélnek több lehetősége lesz, ezért akkor lehet esélyünk győzni, ha a nagyon erős védekezés mellett kihasználunk néhányat a kevesebb helyzetből.

Az egész héten végzett munkával mennyire elégedett?

Nagyszerű hetet zártunk. A fizikai teszteken kiderült, hogy nyárhoz képest mindenki fejlődött. Hasznosak voltak az edzések, az pedig különösen, hogy a világon az egyik legjobb csapat ellen játszhattunk. Mi többet tudunk nyerni, hasznosítani ebből a két mérkőzésből, mint a csehek.

Azt is említette, hogy a kirakós utolsó darabjait keresi. Milyen válaszokat kapott ezen a héten?

Még van időnk kijelölni a világbajnoki csapatot, így mindenki lehetőséget kap, hogy megmutassa, mennyit fejlődött. Már látszik, hogy sok játékos fejlődött, néhányan nem olyan sokat, de még van időnk dönteni. Ez a hét is segített abban, hogy lássuk, melyik lányra milyen szerepben lehet számítani. Voltak hiányzóink, és akik ezúttal helyettük játszottak, megmutathatták, hogy mire képesek. Sok olyan információt kaptunk, ami előremutató. Legközelebb még nagyobb lesz a verseny, és nehéz lesz kiválasztani a vb-csapatot, mert a lányok többsége keményen dolgozik, de pontosan ezt akarjuk.

A program

December 18., péntek 17.30 Csehország-Magyarország 5-0
December 19., szombat 13.15 Csehország-Magyarország 5-0

A keret

Németh Anikó GK MAC Budapest
Révész Zsuzsa GK Debreceni HK
Tóth Zsófia GK KMH Budapest
Kiss-Simon Franciska D KMH Budapest
Knee Sarah D KMH Budapest
Mayer Fruzsina D KMH Budapest
Németh Bernadett D MAC Budapest
Odnoga Lotti D Dartmouth College (USA) / MAC Budapest
Pártos Réka D MAC Budapest
Gasparics Fanni F MAC Budapest
Gowie Alexandra F MAC Budapest
Horváth Imola F MAC Budapest
Jókai-Szilágyi Kinga F Vienna Sabres (AUT)
Kiss Andrea F MAC Budapest
Kreisz Emma F MAC Budapest / Stanstead College (CAN)
Pázmándi Zsófia F MAC Budapest
Pintér Hanna F SDE Stockholm (SWE)
Pintér Lili F SDE Stockholm (SWE)
Rónai Alexandra F MAC Budapest
Seregély Míra F MAC Budapest / OHA (CAN)
Szamosfalvi Petra F KMH Budapest
Szick Dorka F KMH Budapest

A stáb

Lisa Haley Head Coach / Szövetségi kapitány
Mika Väärälä Coach / Edző
Kis András Coach / Edző
Budai Krisztián Goalie Coach / Kapusedző
Ács Ferenc S&CC / Erőnléti edző
Tornyi Gábor Equipment manager / Felszerelés menedzser
Dénes Veronika Physiotherapist / Rehabilitációs edző
Mondl Viktória Sport massage therapist/ Sport masszőr
Jasó Judit Team Manager / Csapatvezető
Dr. Széplaki Attila Team doctor / Csapatorvos
Nagy István/Soós Judit Sportpszichológus /sport psychologist
Kaposi Dávid Press / Sajtó

Gyerehokizni

Válogatott termékek

Erste Liga TV