Kezdődik az inline vb Pozsonyban!

2017.06.24. 19:30 |
Túl van az utolsó felkészülési meccsén is az inline-válogatott, amely vasárnap a pozsonyi divízió I-es világbajnokságon már Argentína ellen húz görkorcsolyát.

Vasárnap startol Pozsonyban a divízió I-es inline-világbajnokságon. A magyar csapat már megérkezett a szlovák fővárosba, sőt, szombat délelőtt sétát tett a belvárosban, ellátogatott ahhoz az épülethez is, ahol a magyar Országgyűlés 1802-1848 között ülésezett.

Délután a csapat edzőmeccset játszott a lettekkel, Hoffmann Attila szövetségi edző beszámolója szerint a jó erőkből álló ellenféllel a fiúk nehezen vették fel a ritmust az első negyedben, a másodikban és a harmadikban ezzel már nem volt gond, sőt, az utolsó játékrész előtt 4−3-ra vezettek. A negyedik negyedben aztán sok volt a kiállítás, a lettek ezt kihasználva fordítottak, s 6−4-re nyertek.

„Ezen a mérkőzésen nem az eredmény volt a fontos, hanem az, hogy a vb előtt felvettük a magasabb szintű görhoki ritmusát, hiszen a felkészülés alatt nem játszottunk hasonló erősségű meccseket. Emellett volt lehetőségünk begyakorolni a szisztémánkat, mindenki láthatta, mik azok a hibák, amiket élesben már nem követhetünk el" − mondta Hoffmann.

A magyar válogatott vasárnap az argentinok ellen kezdi meg a csoportküzdelmeket. 2015-ben a két együttes szintén azonos csoportba került, akkor a dél-amerikaiak hosszabbításban 4−3-ra nyertek.

„Annyi előnyük van velünk szemben, hogy míg nekünk két hónapos felkészülésre van lehetőségünk, náluk egész évben megy az inline. Nem is a jégkorongos nemzetekre jellemző hokistílust játsszák görhokiban, ez fizikálisan megnehezíti a dolgunkat. Gyorsak, pörgősek, jól korcsolyáznak ezen a felületen és ezzel ellensúlyozzák, hogy nem technikásak. Reálisan nézve, ha nem is sokkal, de néhány góllal nyernünk kell ellenük."

A válogatott keretében még a világbajnokság kezdete előtt kényszerű csere történt: Dömötör Róbert válla megsérült az utolsó edzésen, s bár a részleges szakadás ellenére megpróbált játszani, folyamatos fájdalmat érzet. Ezért a szakmai stáb úgy döntött, hogy helyette Németh Árpádot nevezik be. A kapusok közül Budai Krisztián maradt ki a keretből.

A világbajnokság hivatalos streamje a fanseat.com oldalon érhető el, ennek lehetőségéről és az egész világbajnokságról részletes összefoglalót a jegkorongblog.hu írt.

A pozsonyi divízió I-es világbajnokság hivatalos honlapja ITT érhető el.

A divízió I-es világbajnokságon szereplő inline-válogatott:

No.

Név