Gyermekotthonok lakóit is támogatod U20-as vb-jegyeddel

2023.11.27. 09:00 |

A Magyar Jégkorong Szövetség és a Szintlépés Alapítvány együttműködése alapján jótékonysági kezdeményezés mentén zajlik majd a férfi divízió 1/A-s junior világbajnokság. Minden értékesített belépő és bérlet árából 500 forintot a gyermekotthonok lakóinak mindennapjait segítő Kuckó Programot támogatjuk.

Az Eurovit Hokitavasz keretében, az MVM Dome-ban rendezett, Szlovénia és Kanada elleni mérkőzéseken már megismerkedhettek a szurkolók a Kuckó Programmal. Az önkéntes alapon működő kezdeményezés a gyermekotthonok lakóinak életét igyekszik jobbá tenni különböző élményprogramokkal és persze ajándékokkal.

Az U20-as világbajnokságra értékesített jegyek után 500 forinttal támogatjuk a Kuckó Önkéntes Programot, az így befolyt összeget – a Szintlépés Alapítványon keresztül – konkrét célra használják fel.

„Jól adni jó, ez a mottónk, minden fórumon ezt igyekszünk hitelesen képviselni. Minden évben felmérjük az igényeket, mire van szüksége igazán a gyerekeknek és az otthonoknak. Bármennyire is szívből jön ugyanis például egy édességcsomag, nem biztos, hogy feltétlenül arra van szüksége a gyermekeknek. A mostani felmérésünk során nagyon sok helyről kaptuk vissza, hogy sportszereket szeretnének vásárolni az otthonok, így a most, a világbajnokság során befolyt összegből ezeket tervezzük beszerezni” – mondta Strényi Veronika, a Kuckó Önkéntes Program vezetője.

A vb alatt zajló kezdeményezés mellett a program természetesen ebben az évben is kiemelten kezeli az ünnepi időszakot, kilencedik éve készítenek különleges csomagokat a gyermekotthonok lakóinak:

„Ebben az évben Budapest, Pest megye és Nógrád megye összes állami gondozásban élő gyermekének viszünk csomagot, és a nevelőket, gyerekfelügyelőket is megajándékozzuk, ők sokkal több megbecsülést érdemelnének nemcsak év végén, az év többi részében is. Háromféle ajándékot készítünk: idén is lesznek hazamenős csomagok, ugyanis a gyermekek egy része az ünnepekre haza tud menni a családjához, szüleihez, és hogy ne menjenek haza üres kézzel, körülbelül 20 ezer forint értékben készítünk számukra ünnepi finomságokkal teli csomagot. Összesen 320 ilyen dobozt tervezünk, ahol 4-6 testvér megy haza, két csomagot vihetnek, de vannak hét vagy több gyermekes családok is, ők három csomagot kapnak. A többség az otthonokban tölti a karácsonyt, nekik csoportokra, 8-12 főre bontva viszünk nagy ajándékcsomagot, ahogyan a lakásotthonok is egy nagy csomagot kapnak – a cél az egyébként, hogy idővel minél több lakásotthon alakuljon a nagyobb intézmények helyett. Ahogyan említettem, felmértük az igényeket, ez alapján tisztálkodási szereket és kreatív eszközöket viszünk majd a csoportoknak, utóbbiak is segítenek abban, hogy a gyerekek kicsit tartalmasabban töltsék az ünnepeket. Az amúgy is túlterhelt rendszerre a téli szünet alatt még több feladat hárul, hiszen a család nélküli karácsony lelkileg is megviseli a gyerekeket. Összesen 187 ilyen csoportajándékot készítünk, emellett szeretnénk meglepni a nevelőket, felügyelőket is, nekik kávét, teát és csokit teszünk a csomagokba. Fontosnak tartjuk a tevékenységükre, vállalásukra felhívni a figyelmet. Amíg egy pedagógusnak megköszönik a munkáját, őket sokszor elfelejtik, vagy legtöbbször inkább szamon kérik. Fontos kiemelni, hogy minden állami gondozásban élő gyermek a gyermekotthontól is kap karácsonyi ajándékot, ahogyan a Belügyminisztérium is ajándékoz ilyenkor. Mi ezért nem a gyerekek karácsonyi kívánságaira fókuszálunk, ugyanis az szerencsére megoldott.”

Strényi Veronika elmondta, idén 1807 gyermeket és közel 1000 segítőt szeretnének elérni karácsonykor. Ahhoz, hogy ez valóban teljesüljön, és mindenkihez elérjen, 12 millió forintra van szükség. A Facebookon és az Instagramon folyó kampány során eddig 6,5 millió forint jött össze, az adománygyűjtés továbbra is folyik, december 13-ig.

December 16-án tartják a csomagolós-kiszállítós napot, amire minden adakozót szívesen várnak a transzparencia jegyében.

Aki pénzadománnyal járulna hozzá a program sikerességéhez, erre a számlaszámra utalhat:

Szintlépés Alapítvány
11710002-24133290
IBAN: HU13117100022413329000000000
Közlemény: Kuckó Karácsony

A világbajnokságra már kaphatók jegyek az Eventim oldalán: egy meccsre 2000 forintért, míg a magyar mérkőzésekre szóló bérlet 7000 forintba kerül.

Gyerehokizni

Válogatott termékek

Erste Liga TV