Emléktorna: Graz- és Volán-győzelem kezdésként

2016.09.03. 21:07 |
A hagyományoknak megfelelően az Ifj. Ocskay Gábor Emléktornával indul a szezon Székesfehérváron. Az első játéknap a Graz99ers és a Fehérvár AV19 győzelmét hozta.

MM Graz99ers – MAC Budapest 4-2 (0-2, 1-0, 3-0)

A tervekkel ellentétben a center pálya helyett a C-pályán került sor az idei Emléktorna első elődöntőjére a MAC Budapest és a Graz 99-ers között. A találkozót határozottan előbbi kezdte jobban, majdnem végig MAC-ostrom alatt állt Weinihandl kapuja, végül Somogyi távoli bombája akadt be először kettős előnyben. Ekkor derült ki, hogy a másik oldalon valami nincs rendben, Bálizst Arany váltottak a kapuban, válogatottunk kapusa nem sokkal korábban, második nagy védése során kisebb sérülést szenvedett. A váltás nem törte meg a MAC lendületét, a 9. percben, mindössze 70 másodperccel később máris duplázta előnyét. Ezúttal Silló volt eredményes egyenlő létszámnál miután a Graz harmadának közepén megnyerte az egy az egy elleni csatát a védővel szemben és az abból a lendületből kapura tett korong utat talált a kapuba Weinhandl mamutjai között.

Kiállításainak számát a második harmadtól minimálisra redukálta a Graz, konkrétan egyetlen büntetést sem szedett össze a folytatásban. Nem úgy a MAC, Nagy Gergő áthúzódó büntetésén kívül háromszor találtak szabálytalannak budapesti játékost a vezetőbírók. A második percben éppen visszatért a MAC és a válogatottunk 16-osa, amikor a Graz Nash révén felezni tudta hátrányát. Az említett három további kiállítás ráadásként egymásra is csúszott, Bronson Kovács előbb Voklával, majd Ruikkával osztozott a büntetőpadon, míg a védelem Arany Gergely vezetésével tartotta a frontot. A meccs felére tehát a magyar együttes túl volt a legnehezebb öt percén.

A következő huszonhat percben nem esett gól, akkor viszont Feichtner egyenlített, előnyben. Nem jött soká a fordítás sem, Pirmann találtbe Beach és McLean passzából. Nyolc és fél perc hajtós játék következett, nyilván a MAC igyekezett inkább gólhelyzetbe kerülni, de nem tudta igazán átvenni a kezdeményezést, inkább kiegyenlített játékról beszélhettünk. Alig több, mint fél perccel a vége előtt tudta lehozni kapusát Majoross Gergely, a Graz ekkor időt kért és végül betalált az üres kapuba. Dán válogatott kapusa hiányában is bejutott tehát az Ifj. Ocskay Gábor Emléktorna döntőjébe. A novemberben minden bizonnyal Budapestre látogató Sebastian Dahm most épp Minszkben érdekelt az Olimpiai Selejtezőn, míg az osztrák válogatott a rigai csoportban játszik.

 

Fehérvár AV19 – Comarch Cracovia 3-1 (0-0, 1-1, 2-0)

A dán válogatottal egy csoportban szerepel Lengyelország együttese is, ahova a Cracovia öt játékosa is elutazott, nélkülük állt ki az együttes a házigazda Fehérvár ellen a Raktár utca center pályáján. A magyar kapuban Rajna Miklós állta az ostromot, a Cracoviánál Kowalowka nézett farkasszemet Kógerékkel. Az első játékrész gól nélküli döntetlent hozott, de a játék képe fehérvári fölényt mutatott.

A második harmad első percében az egyik új légiós, Owens találata törte meg a jeget, igaz, elsőre úgy tűnt, Brance Orbán talált be. A folytatásban sem volt könnyű dolga a piros-fehér csapatnak, a meccs közepéig másfél percen át játszott kettős hátrányban, majd két percen át sima hátrányban is, de kihúzta kapott gól nélkül. A 38. percben mondhatni felrobbant a vendég szektor, Svitana egalizált.

A záró játékrész első felében egy másik új szerzemény villant, David Makowski szerezte vissza a vezetést a Fehérvár AV19-nek. Ahogy telt az idő egyre inkább fáradni látszott a mindössze három sorral kiálló Cracovia. Végeredményt az 52. percben Sofron István állította be emberelőnyben, Kóger Dániel asszisztált a gólhoz.

A rendező Fehérvár AV19 közleménye:

"Technikai okokra hivatkozva, a Graz 99ers kérésére a Comarch Cracovia ellen játssza az Emléktorna második napjának első mérkőzését az EBEL-es csapat. A mérkőzés 15 órától a C-pályán kerül megrendezésre. Ennek megfelelően a budapesti MOL Liga-csapattal játszik majd a Fehérvár AV19 a döntőben, ami 19 órakor kezdődik."

 

VIII. IFJABB OCSKAY GÁBOR EMLÉKTORNA

2016. szeptember 3.
16:00 MM Graz99ers – MAC Budapest 4-2 (0-2, 1-0, 3-0)
19:00 Fehérvár AV19 – Comarch Cracovia 3-1 (0-0, 1-1, 2-0)

2016. szeptember 4.
15:00 MM Graz99ers – Comarch Cracovia
19:00 Fehérvár AV19 – MAC Budapest

Gyerehokizni

Válogatott termékek

Erste Liga TV