Emléktorna: otthon tartotta a kupát a Fehérvár

2016.09.04. 20:51 |
Az első napi eredményektől függetlenül a Graz kérésére 15 órakor a Cracoviával találkozott az osztrák együttes. A döntőben így Fehérvár-MAC rangadónak örülhetett a közönség.
MM Graz99ers – Comarch Cracovia 3-2 (0-0, 1-1, 2-1)

A két külföldi résztvevő gól nélküli döntetlent játszott az első harmadban, majd hasonlóan kiegyenlített volt a játék a második játékrészben is. Egy emberelőny révén az osztrák válogatottból kimaradó Florian Iberer szerzett vezetést a Cracoviának, Klimbacher a meccs kellős közepén egalizált. A 43. percben tudott fordítani a Graz Setzinger révén, majd két perccel később Weihager váltott gólra egy emberfórt. Az 51. percben még faragni tudott a hátrányán a lengyel együttes, de a vezetést már nem tudta visszaszerezni, így a negyedik helyen végzett, Graz a harmadikon.

Fehérvár AV19 – MAC Budapest 2-0 (0-0, 1-0, 1-0)

A találkozó előtt Kovács Csabát és családját köszöntötte a Fehérvár AV19 vezetősége és Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere, aki immáron a Magyar Jégkorong Szövetség elnökségi tagja is. Süti többek közt átvehetett egy 21-es névre szóló idei Emléktorna-mezt és egy emlékplakettet. Mindkét együttes másik kapussal kezdett, mint előző nap, a házigazdánál a tegnapi hiányzó Hetényi Zoltán váltotta Rajnát, a MAC-nál pedig maradt Arany Gergely a kapuban, miután Bálizst az első meccs nyolcadik percében cserélte egy kisebb sérülés miatt.

Miután az első harmad kiegyenlített játékot és gól nélküli döntetlent hozott, a második játékrész elején Justin Maylan bizonyította, jól választott a Volán, amikor leigazolta, a cserepad oldali bedobó ponttól a kapuba rajzolta a korongot. A folytatásban egyre nőtt az iram, kemény ütközések és látványos megoldások színesítették a játékot, a befejezés viszont egyik oldalon sem volt tökéletes.

A szurkolók a harmadik harmadban sem unatkoztak, és bár egyszer szimpla, majd kettős előnyben is játszhatott a MAC 2-2 percen át, többnyire fehérvári mezőnyfölény jellemezte ezt a húsz percet, ami az emberhátrányos védekezésnél és a letámadásoknál is megmutatkozott. Arany sokáig meccsben tartotta csapatát, de amikor letelt a Volán kettős hátránya, a büntetőpadról visszatérő Makowski és Sarauer egyszeriben a MAC hátvédei mögött találta magát. A helyzetfelismerés persze nem is váratott magára, Erdély Csanád megkaparintotta a korongot, rögtön Sarauerhez passzolt, aki Makowskival teljesen szabadon támadhatott a vendég kapura. A csapatkapitány az újdonsült légióshoz passzolt, aki ellentmondást nem tűrően bevágta csapata második gólját, Aranynak jóformán esélye sem volt. Lekorcsolyázott az utolsó néhány másodpercre a fővárosiak hálóőre, helyette Nagy Gergő igyekezett gólra váltani a lehetőséget, de Hetényi Zoltán kapuja érintetlen maradt; be is zsebelte torna legjobb kapusának járó címet. Az Emléktorna legjobb hátvédje a MAC légiósa, Ryan Ruikka lett, míg a legjobb csatárnak a Volános Justin Maylant választották. A torna legjobb fiatal játékosának az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia neveltje, Szabó Bence bizonyult.

VIII. IFJABB OCSKAY GÁBOR EMLÉKTORNA

2016. szeptember 3.
16:00 MM Graz99ers – MAC Budapest 4-2 (0-2, 1-0, 3-0)
19:00 Fehérvár AV19 – Comarch Cracovia 3-1 (0-0, 1-1, 2-0)

2016. szeptember 4.
15:00 MM Graz99ers – Comarch Cracovia 3-2 (0-0, 1-1, 2-1)
19:00 Fehérvár AV19 – MAC Budapest 2-0 (0-0, 1-0, 1-0)

Fotó: Soós Attila - Fehérvár AV19

Gyerehokizni

Válogatott termékek

Erste Liga TV