Remek hajrával győzte le a férfiválogatott az olaszokat

2017.11.11. 19:41 |
A Budapesten zajló Roland Divatház Négy Nemzet Torna második napján a férfiválogatott az olaszokkal csapott össze. A két csapat nagyot küzdött egymással, a magyar remek hajrával nyert 5–2-re.

Első harmad

A lengyelek elleni találkozóhoz képest mintha kicserélték volna a magyar válogatottat, ennek megfelelően irányította is a játékot az első harmad kezdetén. Gólnak azonban mégis az olaszok örülhettek a 8. perc kezdetén, miután Michele Marchetti remek kontratámadás után belőtte a korongot Bálizs Bence kapujába. 

Kétségbe azonban ettől senki sem esett, a csapat folytatta a remek játékot, aminek a 11. percben meg is lett az eredménye. Emberhátrányban Bartalis István passzolt a kapuval majdnem egy vonalban helyezkedő Sebők Balázshoz, aki középre lőtt, Magosi Bálint pedig közelről nem hibázott.

Egy perc sem telt el, máris a magyar válogatottnál volt az előnyt: Erdély Csanád balról passzolta be a korongot a vele egy vonalban érkező Sárpátki Tamásnak, aki még eggyel tovább adta, hogy az alapvonal felé háttal korcsolyázó Andrew Sarauer élesen a kapuba lőjjön. 

Az olaszoknak megvolt a lehetőségük a gyors válaszra, miután Bartalist kiküldték a büntetőpadra, de a védelem és Bálizs is remekül dolgozott. A folytatásban az ellenfél továbbra is kontratámadásokból veszélyeztett, miközben helyzetek sora adódott a mieink előtt is, de a játékrészben újabb találat már nem esett. 

Második harmad

Magyar szempontból nem kezdődött jól a második harmad, miután az olaszok a kapunk elé bekorcsolyázva, szép összjáték után, Luca Frigo révén kiegyenlítettek.

Bár mindkét oldalon akadtak helyzetek – a mieinktől Nagy és Erdély lövését is bravúrral védte Vallini, Bálizs pedig az egyik lehetőségnél már csak a mamuttal tudta elzárni a korong útját a kapunkhoz – alapvetően a mezőnyben folyt a küzdelem.

Miután újabb találat nem született, az utolsó húsz perc előtt 2–2-re állt a meccs.

Harmadik harmad

A harmadik harmadban folytatódott a küzdelem a mezőnyben. Az adok-kapok alatt Terbócs, majd Benk András előtt adódott nagyobb helyzet, utóbbi fordulatból lőtte el a korongot a kapu előtt, de a kapus védett. 

A hajrára fordulva nem nagyon akart eldőlni a meccs, mígnem az 55. percben Sebők lendületesen a kapu mögé korcsolyázva, erőszakosan elvitte ellenfele elől a korongot, majd középre passzolt az érkező Magosinak, aki közelről nem hibázott.

Ez felszabadultá tette a csapatot, olyannyira, hogy Kevin Wehrs a kék vonalról vállalkozott életerős lövésre – ő is nehezen hitte el, mekkora bombagólt szerzett. Az olaszok még lehozták a kapusukat, de ez csak arra volt jó, hogy a védekező harmadban korongot szerző Erdély Csanád üres kapus góllal állítsa be az 5–2-es végeredményt.

Jarmo Tolvanen, a válogatott szövetségi kapitánya: Az első harmadban sokat korcsolyáztunk, de hollywoodi hokit játszottunk, akárcsak az olaszok… Szerencsésnek éreztem, hogy vezettünk az első harmad után, a másodiktól jobb volt az egyensúlyunk, türelmesebbek is lettünk. A semleges harmadbeli játékunknak még javulnia kell, de az első csatárunk máris hamarabb visszazárt. Minden a védekező harmadbeli játékkal kezdődik, szeretnénk aktívan védekezni, de mégsem túlzóan – ebben is fejlődünk.

Clayton Beddoes, az olaszok szövetségi kapitánya: A gólkülönbség túlzó, de ez történik, ha öt perccel a vége előtt egygólos hátrányban vagy és kockáztatsz. A hokiban megesik, hogy ilyenkor hirtelen három lesz a különbség. Néhány hibától eltekintve nagyon elégedett vagyok a versenyszellemünkkel, a lelkesedésünkkel és a kispadon tapasztalt reakcióinkkal. Kétszer is betaláltunk, stabilak voltunk, a hangulat is kiváló volt a magyar szurkolóknak köszönhetően. Jó meccset játszottunk a magyarokkal. 

Kapusok

Klub

Balizs Bence

MAC

Duschek David

DAB

Rajna Miklos

Fehervar AV19

Védők

Dudás Jesse

MAC

Garát Zsombor

MAC

Kiss Dániel

UTE

Kovács Bronson Zoltán

MAC

Pozsgai Tamás

MAC

Stipsicz Bence

Fehervar AV19

Szabo Dániel

Fehervar AV19

Varga Arnold

UTE

Wehrs Kevin

Innsbruck (AUT)

Csatárok

Bartalis István

Schwenningen (GER)

Benk András

UTE

Bodo Christopher

Lausitzer  (GER)

Dansereau Keegan

MAC

Erdély Csanád

Fehervar AV19

Hári János

Fehervar AV19

Magosi Bálint

DVTK

Nagy Krisztián

MAC

Pavuk Attila

 

DVTK

Sarauer Andrew

Villach (AUT)

Sárpátki Tamás

Fehervar AV19

Sebők Balázs

Kalpa(FIN)

Terbócs István

MAC

Vas János

DVTK

Vincze Péter

Fehervar AV19

Stáb

Jarmo Tolvanen

Vezetőedző

Majoross Gergely

Segédedző

Szilassy Zoltán

Segédedző

Farkas Tamás

Kapusedző

Bagonya Imre

Fizikoterapeuta

Sashalmi Tamás

Fizikoterapeuta

Nagy József

Felszerelés menedzser

Tornyi Gábor

Felszerelés menedzser

Szilágyi Levente

Csapatvezető

Imre Lajos

Csapatvezető

Závodszky Szabolcs

Média menedzser


A torna programja:

November 10. péntek

15:30 Japán - Olaszország 2-1

19:00 Magyarország - Lengyelország 1–4

November 11. szombat

15:30 Lengyelország - Japán 3-2

19:00 Magyarország - Olaszország 5-2

November 12. vasárnap

14:30 Lengyelország - Olaszország

18:00 Japán - Magyarország (18 órától)

(Fotó: MJSZ/Mudra László)

Gyerehokizni