A Fehérvár bizonyította: nem verhetetlen a Klagenfurt!

2016.12.30. 23:20 |
11 mérkőzés után legyőzőre talált a Klagenfurt. A Volán komoly munkával és nagy győzelemmel feledtette a két nappal ezelőtti első Winter Classic-meccset- olvasható a Jégkorongblog.hu-n.

A budapesti EBEL-meccs felvillanyozta a Klagenfurt-szurkolókat, nagyon sokan érkeztek a Városligetbe Ausztriából. A Fehérvár kapust cserélt, ezúttal Rajna Miklós állt a kapuba.

A mérkőzést Volán-támadások vezették fel, majd megérkeztek a nagy helyzetek is, rögtön két kapuvas formájában. A 3. perc Beauregard-ziccer ment a vasra, majd a KAC-kapus, Duba maradt bot nélkül, Brance Orban brutálisan nagy vasat lőtt a 4. percben, szépen csilingelt, de gót nem ért. A 10. percig nem nagyon veszélyeztettek a vendégek, aztán gyorsan kétszer is nagy helyzetbe kerültek, a másodikat gólra is váltotta. Ganahl és Lundmark szaladt el két bekkel a nyakán, de ügyesek voltak, utóbbi gólt lőtt. 0-1 a 11. percben. Ahogy ez a találat nem volt benne a meccsben, úgy az egyenlítésünk sem, hiszen a következő percek a piros-fehéreké voltak. Schiestel kék vonalas lövésébe Orban fantasztikusan húzott bele tollal, Dubát így sikerült megverni, 1-1 a 15. percben. Lassan indult a meccs, ahogy két napja is, de ezúttal sikerült megtartani a hazai dominanciát az első periódusban.

A második játékrész elején előnybe került a vendégcsapat, de ritkán látható 3-1-es ellentámadást vezetett a magyar csapat, a végén Orban lövését mázlival fogta Duba. Érett a Volán-gól, a KAC korántsem tudott olyan nyomást helyezni ellenfelére, mint a Salzburg két napja. Erdély Csanád harmada lett ez. Szemfüles és önfeláldozó mozdulattal csapta be a második gólunknál a korongot, miután Maylan lövését Duba bravúrral védte. A 27. percben fordított a Volán, 2-1-re mentünk egy kis videózás után. A folytatásban is sokkal több magyar lehetőség adódott a kapu előtt. A lendületet Szabó Krisztián térdelése törte meg, amiért végleges fegyelmit ítéltek a játékvezetők. Mivel S. Geier törlesztett testvére sérülésért, 4 a 4 ellen játszottunk 2 percet, majd 3 perc szimpla előnyben volt a KAC. Csakhamar megint három magyar játékos szaladt el, Kóger lövését fogta a kapus. Nem sokkal később Erdély Csanád duplázott, bombagólt lőtt a bal felső sarokba, 3-1 a 32. percben. Vagány hokit nyomott a Fehérvár, és tegyük hozzá, a Klagenfurt fagyottan játszott a meccs első felében. Nem látszott az a játékuk, aminek köszönhetően 11 meccses győzelmi szériával érkeztek a Városligetbe. A Winter Classic körülményei a javunkra szolgáltak ezen a meccsen. Hátrányban játszva gólt kaptunk volna, ha nem mozdul el a kapu, mint a három nap alatt folyamatosan. De elmozdult, így hosszú videózás után sem tudták megadni a KAC-gólt a sporik. Még mindig előnyben volt a vendégegyüttes, amikor ismét kimozdult a helyéről a vaskeret, a játékvezető minden igyekezete ellenére sem tudta visszatenni a helyére akció közben, így lefújta az akciót. Ahogy az előző napon, úgy ezúttal is kapucserére került sor. Ettől egy csapásra megoldódtak a problémák. Az 5 perces előnyt a végén használták ki a vendégek, egy számukra szerencsésen megpattanó korong után lőtt gólt S. Geier. Szerencsére a letérdelt M. Geier is vissza tudott térni a jégre, az már kevésbé örömteli, hogy ő adta a gólpasszt a 3-2-höz. Ebben az 5-6 percben dominált a Klagenfurt, először fordult elő ilyen a meccsen. Kihúztuk a végéig, egygólos vezetéssel és nagyon óvatos optimizmussal várhattuk a záró húsz percet.

Jól tettük, mert eléggé belekezdett riválisunk. Szerencsére gyorsan felvettük a fonalat, és újra akadtak Fehérvár-támadások is. Sőt egyből egy újabb magyar találat is született, Sarauer csudajó gólt lőtt. A kékről Vernace visszavert egy szabad korongot – mondjuk úgy, a leshatárról –, így nem vendégtámadás, hanem hazai gól született. Sarauert a kapu előtt hagyták, a magasan érkező korongot kézzel maga elé tette, átverte Dubát egy csellel és az üres kapuba húzta. 4-2 a 43. percben. A Fehérvár nagyon jól tette a dolgát, a Klagenfurt pedig nem játszottak elég jól. Rajna Miklós masszív támaszt jelentett hátul, voltak azért meleg pillanatok, de nem tudtak egy gólra zárkózni Ganahlék. Várható volt, hogy lesz még kontránk. A gólpasszkirály Maylan mellett Kóger szaladt át a pályán, aki a légiós tanári passzát az üresen tátongó kapuba lőtte. Ezzel ő lezz a Winter Classic-gólkirályunk, hiszen a Salzburgnak mindkét gólt ő lőtte.

Milyen volt a hokitavasz?

Gyerehokizni

Válogatott termékek

Erste Liga TV