Női U18: Nem sikerült egyenlíteni a franciák ellen

2022.04.05. 18:32 |

A magyar női U18-as válogatott háromgólos hátrányban is nagyot küzdött, és két találattal nyílttá tette a hajrát, de végül alulmaradt a franciákkal szemben a Győrben zajló divízió I/A-s vb-n.

Gengeliczky Dorottya kisebb sérülés miatt nem szerepelt a franciák ellen. Jól kezdte a magyar válogatott második győri mérkőzését, fórban több helyzetet is kialakított, de nem tudta megszerezni a vezetést. Aztán a kellemetlen stílusban játszó franciák is feljavultak, a 8. percben a kapuvasat találták el. 13 perc után Báhiczki-Tóth Boglárka csak szabálytalanul tudta megállítani a kiugró ellenfelet, az emberelőnyt pedig másfél perc után váltották gólra a vendégek, Barbirati távoli lövése utat talált a kapuba, a takarástól nem láthatott Szabó Fruzsina. A gól után megélénkült a meccs, a magyarok is nagyobb iramban folytatták, de a franciák is többször tesztelték a kapust.

A második harmad is hasonló szellemben folytatódott: a mieink hajtottak az egyenlítésért, a franciák pedig gyors akciókkal próbáltak veszélyeztetni. Szabó több nagy védést is bemutatott, de a 28. percben Gentien lapos lövésével szemben tehetetlen volt. Magyar emberelőny következett, és jól is járt a korong, csak a gól hiányzott. A magyarok akarásával nem volt gond, az utolsó passzokba viszont hiba csúszott. A franciák a 32. percben tovább növelték előnyüket, Barbirati szép cselek után talált be. Az ellenfél a hátralévő percekben is magabiztosabban játszott és őrizte előnyét.

A harmadik játékrészben is fáradhatatlanul ment előre a magyar csapat, majd kétszer is emberelőnyben támadhatott, de ezeket nem sikerült kihasználni. Aztán egyenlő létszám mellett összejött a szépítés: Metzler húzott befelé, és kilőtte a bal felsőt az 50. percben. Sőt, másfél perccel később Báhiczki-Tóth tette bele az ütőjét Chlepkó lövésébe, a felpattanó korong átperdült a kapus felett – bő kilenc perc maradt az egyenlítésre. Az ellenfél időt is kért, hogy rendezze a sorokat. Igyekeztek, próbálkoztak a magyar lányok, de Szabónak is akadt dolga a másik oldalon. Bő öt perccel a vége előtt újabb francia kiállítás kínált esélyt, Bedő Botondék időt is kértek, és jöttek is a helyzetek, de még egyszer nem sikerült túljárni Origlio eszén. Ahogy a hajrát is kihúzta az ellenfél, megőrizve egygólos előnyét.

A magyar csapat legjobbja Báhiczki-Tóth lett, míg a franciáknál Barbirati kapta a díjat.

A másik keddi meccsen Japán 3-0-ra verte az olaszokat, így százszázalékos mérleggel áll.

A magyar válogatott legközelebb csütörtökön játszik, akkor Olaszország lesz az ellenfél.

Nyilatkozat

Bedő Botond szövetségi edző: „A mentális felkészülésnek nem volt tökéletes, ez a meccs előtt edzésen is látszott. Ebből tanulni kell, nem szabad még egyszer ezt a hibát elkövetni, és a lányoknak úgy kell mindent megtenniük, ahogy azt kérjük tőlök, legyen szó a levezetésről, táplálkozásról, pihenésről. A franciák aktív, agresszív hokival jöttek ránk, amitől kicsit meglepődtünk. Az előző meccsen mi tudunk ugyanilyen játékot erőltetni az ellenfélre, és kicsit átmentettük annak a találkozónak a hangulatát. Azt hittük, hogy ez is könnyen fog menni, és mire észbe kaptunk, már 3-0 volt. Ötven perc elteltével tudtunk újra megérkezni a mérkőzésbe, és újra azt a játékot nyújtani, amire képesek vagyunk, de 10 perc alatt nem lehet mérkőzést nyerni. Akartak, küzdöttek a lányok, de kiléptek a szisztémából, ezáltal zavar keletkezett a védekezőharmadban, a támadóharmadban pedig nem voltunk elég kreatívak.”

Divízió I/A-s U18-as női világbajnokság, Győr:

Magyarország-Franciaország 2-3 (0-1, 0-2, 2-0)

Magyarország:  Szabó Fruzsina (Révész)
Báhiczki-Tóth 1, Márton A. (1) – Chlepkó (1), Gábor – Koncz, Véghelyi
Szelényi, Metzler 1, Márton L. – Milibák G. 1 (1), Gondos 1 (1), Ivády – Simon, Imets, Schmidt-Natkay – Hidasi, Szederkényi

A vb-programja

Április 3., vasárnap, 16.30 Magyarország-Norvégia 7-1
Április 5., kedd, 16.30 Magyarország-Franciaország 2-3
Április 7., csütörtök, 16.30 Magyarország-Olaszország
Április 8., péntek, 16.30 Magyarország-Japán

A keret

Bogáti Bianka GK Budapest JA
Révész Zsuzsa GK Debreceni Hokiklub
Szabó Fruzsina GK MAC Budapest
Báhiczki-Tóth Boglárka D Budapest JA
Chlepko Zsófia Anna D Budapest JA
Gengeliczky Dorottya D OHA (CAN)
Koncz Boglárka D Budapest JA
Márton Adél D Budapest JA
Véghelyi Dóra D Budapest JA
Gábor Imelda Tünde D Budapest JA
Gondos Tamara F MAC Budapest
Imets Mercédesz F Budapest JA
Ivády Nina F Budapest JA
Márton Luca F Budapest JA
Metzler Regina F Vasas SC
Schmidt-Natkay Alíz F Budapest JA
Szelényi Nina F Budapest JA
Hidasi Szabina F Ferencvárosi TC
Milibák Gréta Gerda F Budapest JA
Simon Viktória F Sportország SC
Szederkényi Lilla F Budapest JA

A stáb

Bedő Botond szövetségi edző
Fodor Zoltán edző
Nagy Richárd edző
Budai Krisztián kapusedző
Kozák Attila erőnléti edző
Gallyas Gabriella rehabilitációs edző
Nagy József / Tóth György felszerelés-menedzser
Jasó Judit csapatvezető

Fotó: Víg Norbert

Gyerehokizni

Válogatott termékek

Erste Liga TV