Bajnok lett a KMH a DEBL-ben

2017.03.19. 20:38 |
A KMH került ki győztesként a DEBL négyes döntőjéből, a magyar csapat először nyert bajnoki címet az osztrák női elsőosztályú bajnokságban.

Hétvégén az ausztriai Kitzbühelben rendezték meg az osztrák női elsőosztályú bajnokság (DEBL) négyes döntője, amelybe három osztrák csapat mellett a magyar KMH is bejutott. A budapesti csapat a második helyen végzett az alapszakaszban, így kitűnő esélyekkel vágtak neki a Final Fournak.

Szombaton az elődöntőben az SPG Kitzbuhel/Kufstein csapatával csaptak össze a magyar lányok. A találkozót 2-0-ra a megnyerték, a gólokat Rónai Alexandra és Szeléni Lilien lőtte.

Vasárnap az egykori kanadai és szlovák válogatott légiósokat soraiban tudó osztrák SPG Caps Flyers / Highlanders elleni döntő mérkőzésen 4-1-es győzelmet aratott a KMH Rónai Alexandra és Szelényi Lilien egyaránt duplázott a meccsen.

A tavalyi ezüstérmes csapat története során először zsebelte be az osztrák női elsőosztály bajnoki címét.

Nem ez az egyetlen külföldi bajnokság, amelyben az OB I-es címet birtokló Kanadai Magyar Hokiklub érdekelt volt. A szintén osztrák bázisú Elite Women’s Hockey League (EWHL) küzdelmei múlt héten értek véget. A budapesti csapat az alapszakasz másodikjaként jutott be a rájátszásba, ahol az olasz Bolzano, az osztrák Salzburg és a szlovák Pozsony mögött a negyedik helyen végzett.

Gyerehokizni

Válogatott termékek