Magyar Jégkorong Napja: megmutathatja magát az új generáció

2023.01.06. 09:30 |

Száznál is több csapat jelentkezett az U8-as és U10-es korosztály szombati versenyére.

Január 7. a Magyar Jégkorong Napja. A Magyar Jégkorong Szövetség 2016 óta szervezi meg a sportág ünnepét a Városligeti Műjégpályán. Ezen a napon már hagyomány, hogy szerelést húzhatnak a legkisebbek a népszerű utánpótlástornán. Az U8-as és U10-es Utánpótlás Bajnokság névadó szponzora a hazai McDonald’s, amely szórakoztató aktivitásokkal is készül.

A két korcsoportban 108 csapat jelentkezett az ország minden tájáról, vagyis ezernél is több gyermek mutathatja meg magát az eseményen. A mérkőzések reggel 9 órakor kezdődnek, először az U8-as korosztály képviselői veszik birtokba a jeget, majd 11.30-tól az U10-es csapatok következnek.

A Magyar Jégkorong Napján részt vesz az MJSZ mobilitási partnere, a Skoda is, amely a Gyere Hokizni! program keretein belül különböző aktivitásokkal érkezik.

A mérkőzések mellett érdekes programok, játékzóna és aktivitások várják a jégkorongozó gyerekeket és a kilátogatókat, és természetesen Csúszkával is lehet találkozni.

12 órától tartják a Hírességék Csarnokába beválasztott Kovács Zoltán, az MJSZ alelnökének táblaavató ünnepségét, ahol megjelennek a sportág legendái is.

Délután érdemes visszatérni a Városligeti Műjégpályára, hiszen ez az Allianz Jégpályák Éjszakája kiemelt helyszíne, és 16 órától folytatódnak a változatos események. A lányok a World Girls Ice Hockey Weekend keretén belül próbálhatják ki a jégkorongot 16 és 17 óra között, válogatott játékosok segítségével. A Városligetben egészen éjfélig lehet majd korcsolyázni, és ki lehet próbálni a kapura lövést, lesznek ügyességi feladatok, Kahoot! kvízjáték, Xbox és VR-élmény is. Értékes nyeremények is gazdára találnak. A program részeként kitelepül a Rádió1, 17 és 20 óra között Cooky Mix és kívánságműsor szól majd.

Fontos információk a Magyar Jégkorong Napjára érkezőknek:

- Aki autóval érkezik az eseményre, javasoljuk a Dózsa György út melletti mélygarázst igénybe venni
- Kérjük az autóval érkezőket, hogy szabályos helyen parkoljanak, mert a büntetésekért nem tudunk felelősséget vállalni.
- Jégre SENKI sem léphet a csapatokon és az őket kísérő edzőn kívül.
- Fotózni sem mehet senki sem a jégre! A Magyar Jégkorong Szövetség fotósa fog képeket készíteni.
- Az öltözőbe gyermekenként maximum 1 felnőtt kísérő mehet, a hely szűkössége miatt.
- A nagy résztvevői létszám miatt javasoljuk, hogy a budapesti csapatok, játékosok szerelésben érkezzenek, és csak a korcsolyát vegyék fel a helyszínen.
- Minden csapat a saját pályájához legközelebb eső kijáratot és lépcsőt használja. Az önkéntesek segíteni fognak a tájékozódásban.
- Kérünk mindenkit, hogy a kiírt időpontokat és helyszíneket nagyon szigorúan tartsa be, hogy elkerüljük a kellemetlenségeket. Az öltözők területén se korábban, se tovább ne tartózkodjon senki, mint az feltétlenül szükséges.