U18: GYORSINTERJÚK A VEGYESZÓNÁBÓL - 4. NAP

2017.01.12. 14:22 |
Rövid nyilatkozatok a csapatoktól, rögtön a mérkőzések után.

NÉMETORSZÁG - AUSZTRIA 7-0

Anna FELDER (AUT, hátvéd):

Kihagytuk az első harmadot és csak a másodikban kezdtünk visszajönni. Nem voltunk jók az elején, de utána a gólok csak úgy jöttek egymás után. A további meccseken fókuszálnunk kell már a legelejétől a végéig.

Jyri Kuivala (AUT, vezetőedző):

Őszintén szólva, nem tudom mi történt ma, jó volt a melegítésünk, de sajnos nem egyszerű két mérkőzést megnyerni egymás után. A koncentrációnk nem mindig ott van, ahol lennie kellene, lehet hogy a játékosok már a szombati meccsre gondolnak, esetleg már a hazaútra vasárnap. A csapat tudja, hogy mindig a következő meccsre kell koncentrálniuk, de nem mindig tudják tökéletesen kezelni a helyzetet. Van egy olyan érzésem, hogy ez a mai vereség egy ébresztő volt a csapatnak és biztos vagyok benne, hogy szombaton sokkal keményebbek leszünk, mint ma. Azt is meg kell említenünk, hogy a németek nagyon jól játszottak ma, szóval egyáltalán nem olyan hatalmas katasztrófa ez számunkra. Érdekes lesz látni, hogy hogyan játszanak ma a magyarok Norvégia ellen. Tegnap nagyon jól játszottak és megszerezték az első győzelmüket, de a fiatalok tornáin mindig nehéz megmondani, hogy mi következik egy győzelem vagy egy vereség után. Megnézzük, hogy hogyan játszanak ma este és ennek függvényében készülünk ellenük szombatra.

Tommy Kettner (GER, vezetőedző):

Nem számítottam rá, hogy hét gólt fogunk ma lőni, de az osztrákok nagyon sok energiát veszítettek a tegnapi meccsükön Norvégia ellen. Úgy gondolom ma jobbak voltunk erőben és testjátékban, illetve van néhány játékosunk, akik remekül tartják a korongot és bármikor gólt tudnak szerezni, de igazság szerint ma mindenki jól játszott. Remélem meg tudjuk nyerni az utolsó meccsünket is szombaton és feljutunk az A csoportba.

Sorcha Sabus (GER, hátvéd):

Nagyon izgatottak voltunk a játék alatt, mert tegnap kemény mérkőzésünk volt és ma folytatni akartuk a tegnapi küzdelmet. Megfelelő volt a hozzáállásunk, és azt hiszem a legtöbbet fogjuk kihozni magunkból a Franciaország elleni mérkőzésen.

Szlovákia-Frannciaország 6-1

Peter Kudelka (SVK, vezetőedző):

A probléma az, hogy nem vagyunk felkészülve hatvan percre. Nyernünk kell és Németországnak muszáj veszíteni egy pontot.

Nolwenn Rousselle (FRA, vezetőedző):

A meccsek és a harmadok kezdetei mindig a legfontosabb momentumok és ma nem sikerült jól kezdeni, de általánosságban úgy gondolom, hogy a szlovákok voltak a jobbak. Holnap van egy szünnapunk, egy kicsit pihenünk és jobban felkészülünk az utolsó meccsünkre. Nyernünk kell szombaton, hogy bent maradhassunk a divízió I/A-ban. 48 óránk van felkészülni.

Magyarország-Norvégia 3-5

Buzás Norbert (HUN, vezetőedző):

Izgalmas volt a mai meccs, nagyon jó meccset játszottunk a norvég csapat ellen, akik fizikálisan jóval jobb játékot tudtak nyújtani, domináltak a meccsen és az is nagyon nehéz volt, hogy minél kevesebb gólon tartsuk őket. Ez az 50. percig sikerült, akkor 3-3 volt. Gyorsan lőttünk két gólt olyan szituációkból, amiket gyakoroltunk, utána nagyon sokáig jól tudtuk tartani magunkat, de a norvég csapat a második harmadban nagyon erős nyomást gyakorolt ránk, ami alatt nem nagyon tudtunk mit csinálni, kiegyenlítettek, a harmadik harmadban pedig megszerezték a vezetést egy emberelőnyből. Szerencsére ezután mi is tudtunk egy gólt szerezni, de az utolsó nyolc percben szereztek két gólt szerencsésen megpattanó lövésekből, de azt gondolom, hogy megtettek mindent a saját szerencséjükért. Nagyon jó meccs volt, nagyon büszke vagyok a csapatra, végig hajtottunk, nagyon sokat tudunk tanulni és fejlődni ebből a meccsből és megyünk tovább az osztrákok ellen. Holnap szünnap, a csapat hangulata a vereség ellenére is jó és megpróbáljuk legyőzni az osztrák csapatot.

Mayer Friuzsina (HUN, csapatkapitány):

Picit csalódottak vagyunk, mert úgy éreztük, hogy mindent megtettünk a nagyon erős norvég válogatott ellen, és ugye edzőmeccsen le is győztük őket, és szerettük volna újra legyőzni őket, de ez ma sajnos nem sikerült. Szeretnénk pihenni ezen a szünnapon, és az osztrákokat legyőzni majd az utolsó játéknapon.  Meglátjuk, mi lesz szombaton.

Puskás Noémi (HUN, csatár):

A meccs elejétől kezdve keményen játszottunk, ott voltunk fejben, a szíve mindenkinek ott volt a meccs végéig 3-2- nél sem adtuk fel, 3-3- nál lendületet kaptunk de sajnos kaptunk két gólt a végén, de az egész csapat teljes szívvel odarakta magát. Pozitívum, hogy elkezdtek jönni a gólok, a sorok egyre jobban össze vannak szokva, fejben mindenki ott van fejben, hogy pontosak legyenek a passzok és jól ki tudjunk jönni a harmadból.

Janne Salmela (NOR, vezetőedző):

Természetesen a mérkőzés kezdetén úgy éreztem, mintha nem lettünk volna jelen, keményen kellett védekeznünk. Magyarország nagyon veszélyes, kevesebb, mint húsz lövésük volt, de mind nagyon veszélyes. Tudtam, hogy higgadtnak kell maradni, elkezdeni védekezni és hinni magunkban mindig. A jövőre nézve: tudjuk, hogy Szlovákia jó támadó, nagyon sokáig tudják tartani a korongot támadásban, ezért gyakorolnunk kell a védekezést, amiből több kell majd, mint ma vagy akár tegnap.

Karolina Pedersen (NOR, csapatkapitány):

Az első harmad után nagyon keményen nyomtunk és sikerült visszajönnünk a meccsbe. Az elején kaptunk két könnyű gólt, de utána megmutattuk, hogy mi is tudunk lőni. Holnap szünnap van, relaxációra fogjuk használni és próbálunk felkészülni a szombati meccsre. Mindent bele kell majd adnunk, keményen kell dolgoznunk. Hatvan percnyi játék maradt ebből a tornából, meg akarjuk nyerni az utolsó meccsünket is.