Dr. Pásztor György Alapítvány

2017.04.26. |
A Dr. Pásztor György Alapítvány a Magyar Jégkorong Szövetség hagyományőrző Történeti Bizottságának és Hírességek Csarnokának támogatására jött létre. Az alakuló ülésre szerdán került sor, a kuratórium elnöke Németh Miklós, aki az MJSZ elnöke is.

Az Alapítvány célja a jégkorong sportág múltjának ápolása, tárgyi emlékek megőrzése és azok megismertetése a jelen és jövő generációival annak érdekében, hogy a sportág hosszú távon fennmaradjon, sikeres legyen és tovább fejlődjön. Hiszen aki nem ismeri a múltját, az nem áll biztos lábakon a jelenben és a jövőben sem. Így igen fontos első lépés volt a Magyar Jégkorong Szövetség hagyományőrző Történeti Bizottságának és a Hírességek Csarnokának létrehozása.
Az alapítók az Alapítvány életre hívásával kívánnak hozzájárulni e kezdeményezések hosszú távú fennmaradásához, fejlesztéséhez és támogatásához hozzájárulni. Dr. Pásztor György pályafutása kezdetétől elkötelezett híve, alakítója, meghatározó szereplője és képviselője a hazai és nemzetközi jégkorongnak. Döntő szerepet játszott abban, hogy a magyarországi jégkorong Hírességek Csarnoka (Hall of Fame) létrejöjjön. Ha többet szeretne megtudni róla, ajánljuk cikkünket, amit ezen a linken tekinthet meg.

Az Alapítvány tevékenysége:

1. Emléket állítani a magyar jégkorongsport fejlődésében meghatározó szerepet játszó sportembereknek.
2. A Hírességek Csarnoka működtetése és az ezzel kapcsolatos teendők segítése.
3. A Történeti Bizottság munkájának támogatása.
4. Felkutatni, összegyűjteni, megőrizni, tárolni és kiállítani azokat a tárgyakat, relikviákat, történeteket, amelyek fontos emlékei a magyarországi jégkorong múltjának és jelenének. Ezek bemutatása és megismertetése a nagyközönséggel.
5. Dicsőség-falak kialakítása stadionokban, iskolákban és egyéb helyszíneken elsősorban játékosokról, illetve azokról, akik a sportágért, annak fejlődéséért, népszerűsítéséért sokszor társadalmi munkában, eredményesen tevékenykedtek.
6. Minden érdeklődő, valamint közösségek, de elsősorban az ifjúság megismertetése a jégkorong történetével, hagyományaival. Ezzel kapcsolatban versenyek, kiállítások, előadások szervezése, azok lebonyolítása, díjazása.

Az Alapítvány bankszámlaszáma:
10918001-00000063-35150009 (UniCredit)