Díjazták az év legjobbjait - Bartalis István az év legjobb férfi jégkorongozója

2017.05.08. 19:23 |

A Magyar Jégkorong Szövetség évadzáró estjén átadták az év legjobbjainak járó díjakat.

„Mélységek és magasságok: erről szól a versenysport, és erről szólt a mi életünk a magunk mögött hagyott szezonban is – kezdte a Tüskecsarnokban tartott eseményen évértékelését Such György, az MJSZ elnöke. – Ennyi rendezvénye a Magyar Jégkorong Szövetségnek még talán soha nem volt: a saját felnőtt- és utánpótlás-bajnokságaink mellett rendeztünk férfi U20-as és női U18-as világbajnokságot, női U16-os Európa Kupát. De lebonyolítottunk több nemzetközi kupát és felkészülési mérkőzést is stabil A-csoportos résztvevőkkel, és három év után Winter Classic is volt a Városligeti Műjégpályán.”

Továbbá beszédében kiemelte, sikeres és eredményes MOL Ligát zártak, amely erősebb és értékesebb, mint valaha. Majd a Glen Williamson nevével fémjelzett utánpótlás-programot méltatta, felidézve az U20-as válogatott decemberi sikerét, a divízió I/A csoportba való feljutást.

Természetesen szóba került a felnőttválogatott világbajnoki szereplése, ezzel együtt a fantasztikus szurkolótábor, amely akár jövőre – a csapattal együtt – Budapesten is megmutathatja az erejét. Tekintve, hogy a szövetség megpályázza a 2018-as divízió I/A vb rendezési jogát, csakúgy, mint az U18-as világbajnokságét.

A női válogatott világbajnoki szereplése mellett sem lehetett elmenni szó nélkül, hiszen a csapat feljutóként remekül helyt állt a divízió I/A csoportban, megtartva ezzel a tagságát. A női szakág töretlen fejlődését látva reményeit fejezte ki a 2022-es téli olimpiai részvétellel kapcsolatban.

Ezután hivatalosan is bejelentette, hogy  a szövetség nem hosszabbítja meg Rich Chernomaz májusban lejáró szerződését, így a jövőben már nem a kanadai szakember irányítja a férfiválogatottat.

„Őszintén és hálás szívvel mondom, hogy nagyon sokat köszönhetünk szövetségi kapitányunknak, Rich Chernomaznak. Nélküle ma nem tartana ott a magyar válogatott és a magyar hoki, ahol tart. Ugyanakkor – a szövetség szakmai vezetésével együtt – meggyőződésem, hogy váltani kell, ha fel akarjuk rázni és másik pályára akarjuk állítani a csapatot. Új egyéniségre, új szemléletre, új módszerekre van szükség, ahhoz, hogy eredményesen fel tudjuk venni a versenyt a világ élvonalával. Olyan valakire, aki idejét és energiáját kizárólag a magyar válogatottnak tudja szentelni. Ezúton is köszönjük Rich elmúlt öt évben végzett magas színvonalú, szakmai munkáját, elkötelezettségét és kiemelkedő eredményeit.”

Zárásként szóba került a MOL Liga fejlesztése illetve a várható, szlovák csapatokkal közös kupasorozat is, amelyben 4-4 csapat versenghet majd idén augusztustól.

Közvetlen ezután felolvasták a színpadon Rich Chernomaz távozó szövetségi kapitány levelét, amely így szólt:

"Szeretnék köszönetet mondani a Magyar Jégkorong Szövetségnek, hogy megadta nekem a lehetőséget a Felnőtt és az U20 válogatott vezetőedzőjeként. Nagyszerű volt együtt dolgozni a csapatvezetéssel, az edzőkkel, a felszerelés-menedzserekkel és az egészségügyi stábbal, akárcsak a szövetség többi dolgozójával, akik részt vettek a programban. Mindenekelőtt szeretném megköszönni a játékosoknak az osztatlan figyelmüket, elkötelezettségüket és tanulni akarásukat a fejlődésük érdekében, mint játékos és, hogy megértették miként lehet a sikert elérni. Az elmúlt 5 év tapasztalatai örömmel töltenek el, hogy láthattam a fejlődést és az A csoportba jutást tavaly. Sajnos ebben az évben nem sikerült és az eredményesség, ennek hiánya miatt kellett a változásnak megtörténnie. Ez az üzlet természete és szeretném a játékosaim felé utoljára ezeket a szavakat üzenni: Kérlek Titeket, hogy a legfontosabb összetevőket vigyétek magatokkal – bizalom kiépítése, hit és az egymás, valamint a játék iránti tisztelet, melyek a sikerességhez vezettek az elmúlt 5 szezonban. Sikeres jövőt kívánok Nektek mind a jégkorongban és a magánéletben. Vigyázzatok magatokra és sok szerencsét a jövőben!"

Az esemény az év legjobbjainak díjazásával folytatódott, az év férfi jégkorongozója Bartalis István lett, a nőknél Pintér Lili érdemelte ki az elismerést. Íme a teljes névsor:

Vedres Mátyás vándorkupa (legjobb kapus): Adorján Attila / DVTK Jegesmedvék
Leveles Kupa (legjobb ifjúsági korú játékos): Révész Marcell / Zürich Lions
Miklós Kupa (legtechnikásabb játékos): Bartalis István / Schweninger Wild Wings
Kósa Kupa (legjobb elsőéves felnőtt átékos): Sági Martin / DVTK Jegesmedvék
Séra Miklós-díj (legjobb utánpótlásedző): Székely-Mádai László / Vasas-Continental
ifj. Ocskay Gábor díj (legjobb csatár): Sebők Balázs / KalPa

Az Év női jégkorongozója 2016: Pintér Lili / SDE HF
Az Év férfi jégkorongozója 2016: Bartalis István / Schweninger Wild Wings
Az Év Inline játékosa 2016: Fekecs Norbert / Győri DANA ETO HC

A 2016/17-es versenyévad legjobb női kapusa: Németh Anikó / Karlskrona HK
A 2016/17-es versenyévad legjobb női hátvédje: Kiss-Simon Franciska / SKIF Nizhny Novgorod
A 2016/17-es versenyévad legjobb női csatára: Kiss Andrea / SC Weinfelden Ladies

Gyerehokizni