A Titánok meglepték az Újpestet

2017.09.22. 23:36 |

A Fehérvári Titánok csapata végig kézben tartotta a mérkőzést, és bravúrgyőzelmet ért el az Újpest ellen.

A hazaiak 3-0-s előnyre tettek szert, de a második harmad végére az Újpest felzárkózott annak is köszönhetően, hogy emberhátrányban is betalált. Az utolsó játékrész ismét a fehérváriakról szólt, akik tovább növelték a különbséget a gyenge napot kifogó fővárosi csapat ellen.

A Titánok legjobbja Szita Donát volt, aki két gólt és egy asszisztot jegyzett.

A Fehérvár második győzelmét aratta, és megmutatta, hogy idény eleji vereségek után egyre jobb formába lendül, a lila-fehérek pedig sorozatban másodszor kaptak ki. remek idénykezdetük után.

Fehérvári Titánok-UTE 5-2 (2-0, 1-2, 2-0)

Nyilatkozatok:

Kóger István, Fehérvár: „Négy mérkőzést játszottunk  a bajnokságban, 21 gólt kaptunk. Az volt az elsődleges cél, hogy kicsit rendbe rakjuk a védekezésünket. A védekezés már a támadó harmadban kezdődik a korong elvesztésének pillanatában, igyekeztünk közel lenni hozzájuk, szűkíteni a területeket, minél kevesebb lehetőséget adni. Ezt a srácok ma maradéktalanul végrehajtották, és ha hisznek abban, amit csinálnak, abból egy ilyen eredmény is kijöhet. Az emberelőnyünk ugyanakkor nem úgy működik, ahogy szeretnénk, a felkészülési mérkőzéseken és az első éles meccseken a külföldiek nagyon jól játszották az előnyöket, ehhez jó lövőerejük is van, most pedig a második sor előnyös játéka tetszett jobban, bár nem volt belőle gól, de ők meg tudták valósítani az eltervezetteket. Gratulálok a csapatnak.”

Szilassy Zoltán, Újpest: „Tragikus volt, amit a jégen láttam. Nem érdemeltünk ma sikerélményt. Az ellenfél ledolgozott minket, sokkal többet korcsolyáztak, és ami a legrosszabb volt, a hozzáállásunk. Utána közelebb tudtunk jönni, de ehhez a hozzáállással nem lehet senkit megverni. Ennek hangot is adtam és adunk, nagyon gyorsan ki kell javítani a hibákat, hiszen mérkőzések jönnek egymás után. Ha csak úgy gondolták a játékosok, hogy könnyebb mérkőzés lesz, akkor szerényebbé kell válni. Fel is hívtuk rá a figyelmet a Bécs esetében is, hogy két olyan együttesről beszélünk, ahol fiatal tehetségek hokiznak, itt ráadásul még jó légiósok is vannak. Ezeknek a fiúknak van átjárás az EBEL-csapatba, ami kellő motiváció a fehérvári srácok számára és a videofelvételek alapján láttuk, hogy nagyon jól korcsolyázó, nagyon jól letámadó csapatról beszélünk, akik egy pillanatig sem fogják feladni. Ma kaptunk még egy pofont, bízom benne, hogy még időben jött ez nekünk.”