A hét játékosa: Andrej Hebar

2016.12.09. 17:32 |

A szezon egyik legizgalmasabb meccsére múlt héten került sor, amikor a DVTK az Újpestnél vendégeskedett. Hebar, az UTE szlovén légiósa egy gólt és két gólpasszt jegyzett a meccsen, ezzel győzelemhez segítette csapatát. A játékhét korábbi találkozóján mesterhármast szerzett Belgrád ellen, így ő az elmúlt hét játékosa.

Andrej Hebar idén másodjára nyerte el a hét játékosa címet a MOL Ligában, ez korábban csak Szappanos Dávidnak sikerült egy szezonon belül. Kétségtelen, hogy Hebar kiváló fogása volt az Újpestnek a nyár során, hiszen az eddig lejátszott 24 találkozón 19 gólt és 16 asszisztot, vagyis összesen 35 pontot szerzett.

Össze lehet hasonlítani két múltheti meccset, a Belgrád és a DVTK ellenit?

Minden meccsre ugyanúgy készülünk, függetlenül attól, hogy kivel játszunk, de tudtuk, hogy a DVTK egy jobb csapat, hogy kétszeres MOL Liga-győztesek és nehéz lesz ellenük játszani. Mindkét klub ellen egyaránt készenálltunk a találkozóra az edzőink munkájának köszönhetően. Azt hiszem, végül a csapategységünk segített minket és az, hogy készen álltunk egymásért játszani.

Ez lehet a titka az UTE győzelmi szériájának?

A kezdeténél nem gondoltuk, hogy ennyi meccset nyerünk egyhuzamban. Mindegyik egy új meccs nekünk és mindegyik úgy kezdődik, hogy tudjuk, 60 percnyi kemény munka áll előttünk. A liga minden csapatát tiszteljük, de nem megyünk úgy ki, hogy arra gondolunk, jobbak nálunk. A jégen és a jégen kívül is elvégezzük a munkát és most jól mennek a dolgok. Fontos tényező, hogy egy nagyon jó srácokból álló csoport vagyunk, akik megértik egymást. Karrierem során csak egyszer fordult elő korábban, hogy ilyen jó brigáddal játszhattam együtt, elmondhatom, sokat nyom a latba. Összességében az edzői stáb és minden egyes játékos is kiváló munkát végez és csak annyit kell tennünk, hogy a jégkorongra koncentrálunk.

A szezon során korábban Benk Andrással és Martin Frolikkal alkottál egy sort, az elmúlt játékhéten Anze Ropret és Csányi Karol volt melletted, mindenkivel megvan az összhang?

Nagyon is megértjük egymást az öltözőben és úgy gondolom, ez az alapvető oka annak, hogy jól mennek a dolgaink. Ha jól kijöttök a pályán kívül és számíthattok egymásra, akkor jó eséllyel a jégen sincs semmi probléma. Nagyjából mindenkivel játszottam már egy sorban a csapatból, jó dolog gólt lőni, de igazság szerint nem nagyon számít, ki lövi amíg a mi csapatunk neve mellett több van, mint az ellenfélnél.