U18: GYORSINTERJÚK A VEGYESZÓNÁBÓL - 2. NAP

2017.01.09. 17:52 |
Rövid nyilatkozatok a csapatoktól, rögtön a mérkőzések után.

Norvégia-Franciaország 3-2

Emmanuel Colliot (FRA, Team Manager):

Jó mérkőzést játszottunk. Rengeteg energiát mozgósítottunk és megfelelő szinten tudtunk játszani. Az első pontjainkért küzdöttünk, de másodpercekkel a vége előtt kaptunk egy kiállítást és emberhátrányban kellett kezdeni a hosszabbítást, ennek köszönhetően veszítettük el a találkozót. Magyarország ellen ismét küzdeni kell. Küzdeni és még több energiát beleadni, hogy megnyerjük a hátralévő mérkőzéseket.

Chloe Aurard (FRA, csatár):

Szörnyen érzem magam. Mindent beleadtunk amink volt. A vége előtt egy perccel egyenlítettünk. A kiállítás miatt három a négy ellen kellett játszanunk és megkaptuk azt a gólt. Ez a két összecsapás erősebbé tesz minket, ráadásul holnap pihenőnapunk van. Pihenünk, összeszedjük a jó dolgokat, elfelejtjük a rosszakat. A saját játékunkat játsszuk majd Magyarország ellen és mindent beleadunk.

Karoline Pedersen (NOR, csapatkapitány):

Nagyon jó meccs volt, az egész meccsen bíztattuk egymást a padon, harcoltunk minden cserében és végül sikerült megszerezni az utolsó gólt, nagyon jó érzés volt. Amikor idejöttünk csak annyit vártunk el magunktól, hogy beleadunk mindent amit tudunk és persze jó lenne megszerezni az aranyat is. Holnap pihenőnap, utána pedig újra játszunk szerdán, akkor is ugyan így harcolnunk kell tovább.

Janne Salmela (NOR, vezetőedző):

Fizikálisan nagyon jól bírja a csapat, mentálisan pedig egyre jobbak és jobbak leszünk. Ahogy láthattuk ma is, volt néhány nagyon jó egyéni teljesítmény. Megcsinálták, amiről beszéltünk és folyamatosan dolgoztak a jégen. Nem volt túl sok edzésünk együtt a torna előtt, így csak lassan haladunk, de megkönnyebbülés látni, hogy a jó úton vagyunk. A legfontosabb, hogy hogyan tudunk összekovácsolódni a jégen és a jégen kívül is. Nagyon fontos a csapatösszhang mivel keveset tudtunk együtt edzeni, így ez a kulcsa, hogy napról napra egyre jobbak legyünk.

Németország - Magyarország 3-0

Tommy Kettner (GER, vezetőedző):

Fontos győzelem volt a mai, főleg, hogy gólt sem kaptunk. Együtt volt a magyar csapat, de a kapusunk remek teljesítményt nyújtott. Most itt az ideje egy kis pihenésnek, holnap szabadnapunk van. Tegnap azért vesztettünk, mert a norvégok remek taktikával játszottak, nem tudtunk elég gyorsan játszani és a hálóba lőni a korongot. Holnap videózunk és elemzünk. Az a terv, hogy nyerünk :).  Szlovákia egy rendkívül erős csapat, együtt kell erősnek lennünk, a legjobbunkat kell hoznunk és akkor remélem nyerhetünk.

Franziska Feldmeier (GER, csapatkapitány):

Jó érzéseink voltak a mai összecsapással kapcsolatban és  jó meccset játszottunk. Örülünk a győzelemnek, keményen küzdöttünk a jégen és úgy gondolom, hogy megérdemelten nyertünk. Egész egyszerűen csak jobban ment, mint tegnap, többet beszéltünk. Holnap megnézzük Budapestet és lesz egy edzésünk. Folytatnunk kell az eddigieket és meccsről meccsre keményebben küzdeni.

Odnoga Lotti (HUN, hátvéd és csapatkapitány-helyettes):

Úgy éreztem meg voltunk ijedve az első harmadban, be is szorultunk a harmadba az elején, viszont a most volt az első olyan alkalom, hogy tudtunk velük menni a 2. harmadtól, kb egy szinten voltunk velük, sőt lövésünk még több is volt, mint nekik. Azután jött megint egy gól a harmadik harmadban, ami mindig leviszi a csapatot. Holnap szünnap, ott kipihenünk mindent, biztosan lesz valamilyen csapatépítő program. Kipihenjük a nehézségeket és frissen mehetünk a franciák ellen.

Maruyama Yumi (HUN, kapus):

Amikor ideértem a meccs előtt nagyon is izgultam, de amikor beálltam a kapuba megvolt az önbizalmam, hogy ezt a meccset meg kell nyerni, mert nem engedhetünk meg még egy vereséget. Sajnos nem úgy sikerült ahogy vártam, de úgy gondolom bármilyen jól véd is a kapus, bárki legyen is az, gólok nélkül nem lehet nyerni. Ez jelenleg az egyik legnagyobb gond a női jégkorongban, hogy nem nagyon tudunk gólt lőni. Ettől függetlenül nagyon tetszett mert az első perctől az utolsóig hajtottunk és nem adtuk fel és akkor is ha lefőtt a kávé, még tovább nyomtuk amennyire csak tudtuk. A lányok előttem végig sokat blokkoltak és védekeztek ahogy csak tudtak, sajnos ez most ennyire volt elég.

Buzás Norbert (HUN, Vezetőedző):

Ma egy fokkal jobban játszottunk, egyértelmű, hogy ez egy nagyon magas szintű világbajnokság, a német csapat is jó erőből állt, jól játszották a taktikát, amikor nem tudtunk 110-120 százalékot hozni akkor bajban voltunk. Minden harmadban volt 1-1 momentum amikor gólt kaptunk de azt gondolom, hogy a lányokat dicséret illeti. Nagyon hiányzik a gól, az jónéhány gátat felszakítana de azt gondolom, hogy ezen a meccsen is volt néhány lehetőségünk, ha azok beakadnak lehetett volna bármi. Tudomásul kell venni, hogy ez egy olyan világbajnokság, hogy ha hibázunk, azt az ellenfél kihasználja és onnan már nehéz visszaállni. Azt gondolom, hogy a csapat egységes volt, küzdött végig és a 3-0 ellenére is aki kijött az jól szórakozott mert egy jó meccset tudtunk játszani. Két erős csapattal játszottunk, a német válogatott vereséget szenvedett Norvégiától, ami szintén egy erős csapat, nekünk a harmadik meccs kulcsfontosságú lesz a franciák ellen, két napunk van regenerálódni és azon a mérkőzésen is, az A csoportból kiesett csapat ellen meg fogunk tenni mindent a győzelemért.