U17: elkezdődött az edzőtábor

2018.08.10. 16:18 |

Az U17-es válogatott edzőtáborba vonult a vasárnapi, Egyesült Államok elleni mérkőzés előtt.

A keretbe meghívott mind a 22 játékos megjelent a táborban. A névsort két kapus, nyolc védő és 12 csatár alkotja. Hét magyar klub ad játékosokat a válogatottba, öten pedig külföldről érkeztek: ketten-ketten svéd és finn csapatból, egy hokis pedig Svájcból.

Ezen a meccsen Virág Csaba lesz a válogatott vezetőedzője, munkáját pedig Tokaji Viktor, Gröschl Tamás és Mayer Péter segíti, a kapusedző pedig Székely Csaba.

Az Egyesült Államok U17-es válogatottja a szlovákiai Öt Nemzet Tornára érkezett Európába, ahol a házigazdák mellett a csehekkel, a németekkel és Svájccal találkozik. A mieink elleni vasárnapi mérkőzéssel erre a viadalra készülnek.

Virág Csaba vezetőedző: "A célunk nem ez a meccs, hanem az U18-as világbajnokságra való felkészülés. Ez egy jó módja, hogy felkészüljünk a szezon kezdetére. A srácok meg tudják mutatni, hogy mire képesek egy top csapat ellen. Nem lesz könnyű dolguk, de a tavalyi szezonban jól szerepeltünk ezzel a korosztállyal az U16-ban. Új taktikánk lesz, amelyet a szezon során kell tökéletesíteni, így most még az alapokra építünk. Azt akarjuk, hogy a srácok keményen dolgozzanak az egész meccsen."

Az amerikai U17-esek elleni mérkőzés vasárnap 16 órakor kezdődik a Tüskecsarnokban, az 1-es kapun lehet belépni, a beengedés 15 órától kezdődik.

A keret

Családnév Keresztnév Poszt Klub
Monostori Tamás K UTE
Pesti József K IOGJA