U16: kihirdették a keretet a St. Pölten-i nemzetközi tornára

2017.11.07. 12:23 |
Svasznek Bence és szakmai stábja három egymás elleni összecsapáson is megnézte az U16-os válogatott edzőtáborába behívott játékosokat. Ez után kihirdette a St. Pölten-i nemzetközi tornára utazó 23 fős keretet.

Az utazó csapatba 3 kapus, 8 védő és 12 csatár került be. Közülük tizennégyen szerepeltek az augusztusi, prágai tornán. A keretet hét magyar klub játékosai alkotják, továbbá három légiós, akik Svédországban, Finnországban illetve Svájban hokiznak.

Mielőtt a válogatott szerdán elutazna Ausztriába, kedd délután még egy jeges edzésen vesz részt. A tornát csütörtökön 15:40-tól Szlovénia elleni kezdi a csapat, pénteken ugyanebben az időben játszik az olaszokkal, majd a szombati zárónapon 13:40-től lép jégre a házigazda osztrákokkal szemben.

Virág Csaba, az U16-os válogatott edzője: Az első napon kissé kiábrándító volt a munkamorál, a játékosok nem küzdöttek eléggé. Márpedig mi a decemberi, kanadai tornára készülünk – a St. Pölten-i is az erre való felkészülés egyik állomása –, ezért elsősorban a küzdőszellemet néztük az edzéseken. Kanadában ugye kisebb pályán játszunk, fontos lesz, hogy meg tudjuk nyerni a párharcokat, jó legyen a letámadásunk, kellően agresszívnek kell lennünk. Az első edzés után erről külön elbeszélgettünk a srácokkal, így délutáni gyakorlás már jobb volt, a ma délelőtti edzés pedig még jobb – szóval javuló tendenciát mutatott a teljesítményük a küzdés szempontjából. Nyilván ebben az is benne volt, hogy bizonyítsanak, ott a helyük az Ausztriába utazó keretben. Nem volt könnyű kialakítani a keretet, jelen pillanatban ez a 23 játékos alkotja a legjobb csapatot, amely jó eredményt érhet el St. Pöltenben. Most nem az eredmény a legfontosabb, hanem az, hogy lássuk a srácokon, hogy igenis ott akarnak lenni Kanadában, mert az olyan lehetőség nekik, amely például a néhány évvel idősebb korosztályoknak még nem adatott meg.

Az U16-os válogatott 23 fős kerete a St. Pölten-i tornára

Név Poz. Klub #