U15: Elkezdődött a korosztály első edzőtábora

2017.09.11. 17:21 |

Az U15-ös korosztály egy két napos összetartással megkezdte a felkészülést a 2017-18-as szezonra. Az első összetartásra 50 játékost hívott meg a szakvezetés, amiből 49 fejezte be az első napot.

Horváth András vezette edzői stáb első napon két órás edzést tartott, ahol a kapusok és a mezőnyjátékosok külön dolgoztak. A délutáni gyakorlás egy órás volt, ahol a csapat a korongkihozatalt és az újrarendeződés utáni korongkihozatalt gyakorolta.

A két jeges edzés mellett a játékosok két előadáson is részt vettek. Az első a Chicago Blackhawks egy videóján alapult, és a játékosok védekező harmadban játszott játékára alapult. A második szintén a Chicago Blackhawksról szólt, viszont itt a támadó harmad nyújtott játék volt a fókuszban. Az előadásokat Galsi Péter és Zalavári Bence edzők tartották.

Horváth András vezetőedző nyilatkozott az első napról:

A korosztályban körülbelül 110 gyerek van, akiket ketté bontottunk és két edzőtábor lesz, az egyik felében az egyik, másikban a másik felének tartunk edzést. Ugyanazt a program lesz mind a két csoportnak, szeretnénk mindenkit látni és az alapokat átadni. Folyamatosan segíti a srácokat 7-8 edző, hogy miben javuljanak, mit kell kicsit másképpen csinálniuk. Mindkét nap kétszer vagyunk jégen, első nap egyéni képességekre fejlesztésére helyzetük a hangsúlyt, délután pedig a taktika lesz a központban. Holnap délelőtt hasonló lesz a program, de délután egymás elleni meccset fognak vívni a fiúk, ahol figyelni fogjuk és értékelni őket. Ilyen rendszerben akarjuk megnézni majd a másik felét is a társaságnak. Végül pedig a két keretből összesen be fogunk hívni 40-50 játékost a harmadik összetartásra, akiket egy nemzetközi tornán is meg fogunk versenyeztetni.

Gyerehokizni