Rinne shutouttal az elődöntő szélén a GYHK

2024.03.12. 21:16 |

A címvédő erős második harmadának köszönhetően elhozta a harmadik meccset Újpestről.

A két erdélyi Gyergyó sikert követően kedd este Újpesten folytatódott a negyeddöntős párharc, a kapukban Rajna és Rinne kezdtek. Aktívabban indított a Gyergyói HK, de csak lövőhelyzetekig jutottak a vendégek, Rajna állta a sarat. Az UTE első igazi lehetősége a 12. percben érkezett, ekkor Kiss Patrik volt pontatlan közvetlenül a kapu elől. Laakkonen éles szögből leadott lövése Rinne fejéről jött le, majd Erdőhelyi eladott korongját követően Vincze tüzelhetett üresen, de Rajna védett. Nyomás alá került a harmad végéhez közeledve az UTE, Metsavainio hibájánál újra a hazai hálóőrnek kellett mentenie. A 20. percben egy kisebb összetűzés végén Pokornyi és Dalhuisen ült le a büntetőpadra. 0-0-al mehettek pihenőre a csapatok.

A 27. percben Bodó elsőre még célt tévesztett, ám Császár kapu torkából tökéletesen lekészített korongját már a félig üres kapuba pofozta (0-1). Próbált válaszolni a hazai csapat, de Balázsi és Kovács Alex sem járt sikerrel. A 32. percben növelte előnyét a Gyergyó: Császár szólója után lecsorgó korongot Bobby Raymond épp a kék vonal elől, habozás nélkül vágta elemi erővel Rajna kapujába (0-2). A folytatásban maradt a gyergyói vendég fölény, ügyesen tartotta előnyét az erdélyi gárda. A 40. percben egy hatalmas hazai hibát büntetett meg Sylvestre, egy az egyben megverve Rajnát (0-3).

A záró etap elején Kiss Patrik helyzeténél Rinne volt résen, majd Sárpátki akciója végén Rajna hárított., percekkel később Coatta bombája a kapuvason csattant. Kovács Alex és Mesikammen bunyója két-két percet ért. Az 53. percben Sylvestre mehetett szemben Rajnával, ám a magyar kapus kerekedett felül. Kiss Patrik hajmeresztő hibáját követően újra szembe nézett egymással Sylvestre és Rajna, ezt is a kapus nyerte. Az 57. percben lekorcsolyázott Rajna, másodpercekkel később pedig az üresen maradt ketrecet Mike Dalhuisen vette be, végleg eldöntve a meccset (0-4).

A GYHK könnyed győzelmet aratott a Megyeri úton, így összesítésben már 3-0-ra vezet, szerdán egy újabb diadallal akár a párharcot is lezárhatja.

UTE-Gyergyói HK 0-4 (0-0, 0-3, 0-1)

Szilassy Zoltán vezetőedző, Gyergyó:

"Kétmeccses előnnyel érkeztünk, és tudtuk, hogy ezért, meg azért is, mert hazai jégen játszanak az újpestiek, keményebben fognak jönni itthon. Ez is történt, ennek megfelelően az első csere után változtattunk a kijöveteleinken, és elképesztően jó 40 percet produkáltunk, sokkal több helyzetet dolgoztunk ki, mint a hazai pályán játszó csapat. Az utolsó harmadra viszont nem tudtunk 0-0-s mentalitással kijönni, így kaptunk egy kapuvasat, és Rasmusnak is kellett nagyot védenie. A tanulság, hogy ezt nem engedhetjük meg magunknak holnap, nem szabad abban a szellemben játszanunk, hogy már úgyis vezetünk három fával a párharcban."

Markus Juurikkala vezetőedző, UTE:

"Egy dolog biztos, lőtt gól nélkül nem fogunk meccset nyerni. Tudjuk, mire képes az ellenfelünk, mennyire technikásak, és azt is tudjuk, hogy csak igazán jó, topformával tudjuk megverni őket. Még nem haltunk meg, három golyó van bennünk, de még mindig talpon vagyunk. Holnap újabb harc következik, újabb lehetőség áll előttünk, mindent meg fogunk tenni azért, hogy visszajöjjünk a párharcba.”