Programokban gazdag lesz az idei Hokitavasz

2024.05.02. 16:34 |

Nem fognak unatkozni azok, akik a 19 órás kezdés előtt már megérkeznek az MVM Dome-hoz, és nem csak a Magyarország-Kanada csúcsmérkőzésre kíváncsiak. Érdemes is lesz hamarabb kilátogatni az arénához, ahol aztán később – már a lelátókon – a szurkolók közvetlenül lehetnek részesei egy rekordkísérletnek is. Természetesen köszöntjük az A csoportba jutó férfi- és női válogatottunkat is!

„Mindenünk a hoki!” – ezt a nevet viseli a Magyar Jégkorong Szövetség és partnereinek kitelepülése, az MVM Dome melletti területen ezúttal is nagy lesz a nyüzsgés május 7-én délután! Már a korongbedobás előtt három órával, 16 órakor elindulnak külső programjaink, természetesen Csúszka értő felügyelete mellett. A kapura lövési és szlalompálya aktivitásunk, a hokipuzzle játékunk mellett érdemes lesz kipróbálni ismét a streethoki pályát is, ahol még korcsolyázni sem kell tudni ahhoz, hogy az ember jól érezze magát.

A tavalyi Hokitavaszhoz hasonlóan idén is kitelepül a Dome mellé a Magyar Honvédség is, a standjuknál meg lehet ismerkedni a legújabb eszközeikkel (néhányat ki is lehet majd próbálni), de ott lesznek a délután során a Sportszázad tagjai is.

A kapunyitás 17 órakor jön el, onnantól az MVM Dome falain belül lehet programokkal hangolni az este fő attrakciójára, a Magyarország-Kanada mérkőzésre.

Az első emeleti kerengőfolyosón ismét lesz VR-hoki, de X-boxon is lehet majd nyomni az NHL-meccseket, azaz virtuálisan is lehet ismerkedni a jégkoronggal, mint ahogyan a sportág „csocsóasztalán”, a buborékhoki asztalon is lehet gyakorolni a lövéseket.

Aki élőben, fizikai valójában szeretné elfoglalni magát a meccskezdésig, fordulhat majd a labdához is! Az idei labdarúgó-Eb szellemében három focis aktivitással is jelentkezünk: a ketrecfoci, a duófoci és a dartsfoci minden bizonnyal a legnépszerűbb programjaink közé tartozik majd ezen az estén.

Most is lesz Gyereksarok az MVM Dome-ban, ahol a legkisebbek foglalhatják el magukat tartalmasan arcfestéssel, sportos tetkók gyártásával vagy egyedi kitűzők begyűjtésével. De az EUROVIT jóvoltából a gyerekek közül néhányan – a legszerencsésebbek – a harmadközi szünetekben az MVM Dome jegére is felmehetnek, méghozzá a jégkorongmeccsek állandó kellékének, a rolbának a fedélzetén. Erre a kalandra a jégkorongszövetség sátránál lehet regisztrálni 16 és 18 óra 30 között. Sorsolás útján dől majd el, kik élhetnek a lehetőséggel és utazhatnak a szurkolói rolbával.

Két jótékonysági programmal is jelentkezünk az idei Hokitavaszon, az egyiket már jól ismerhetik a jégkorongbarátok.

A Hozz egy macit! kezdeményezés világszerte népszerű jégkorongos akció, nincs ez másként itthon sem, most pedig célként tűztük ki, hogy megdöntjük a magyarországi rekordot! A szurkolókat tehát arra kérjük, hozzanak egy vagy több plüssmacit (vagy másfajta plüssfigurát), és a Magyarország-Kanada mérkőzés első harmadának végét jelző dudaszó elhangzásakor dobják be azokat a jégre! A Szív Bajnokai Alapítvány a plüssöket gyermekkórházak kis betegeinek juttatja el a „Legyél Te is szív bajnok” kampányuk keretein belül. Figyelem, a cél minimum 6871 plüss „megmozgatása”!

Állandó partnerünk, a Szintlépés Alapítvány is ott lesz az MVM Dome-ban, együtt hirdetünk néma licitet erre az estére. A magyar és a kanadai válogatott aláírt mezeire, korongokra és egyéb relikviákra lehet licitálni – aki a legmagasabb ajánlatot teszi az alapítvány standjánál, viheti az adott tárgyat. A befolyt összegekből az alapítvány a Kuckó programján keresztül a gyermekotthonokat támogatja sportfelszerelések vásárlásával, a Hervis Magyarország közreműködésével.

Várunk tehát mindenkit május 7-én 16 órától az MVM Dome-hoz és aztán a lelátókra! Merthogy - és talán ezzel kellett volna kezdenünk - külön is köszöntjük majd az esti meccs magyar főszereplőit, az A csoportba visszajutó férfiválogatott tagjait, visszavonuló klasszisainkat, és a szintén az elitligába felkerülő női válogatott tagjait is.

További részletek a hokitavasz,hu oldalon!