Pazar rangadót nyert a MAC

2018.01.13. 00:15 |
Ismét a ráadásban dőlt el a MAC és a DVTK találkozója, de ezúttal a hazaiak örülhettek.

A szezon negyedik szuperrangadóját a MAC kezdte jobban, több helyzetet kialakított, majd a 4. percben egy emberelőnyös helyzetből a múlt héten igazolt svéd támadó, Mathias Mansson betalált. Támadásban maradtak a hazaiak, de a DVTK is kezdett magára találni, és Vas János megindulása után egyenlített az éllovas. A MAC emberelőnyben megdolgoztatta Kiss Bencét, ám újabb gólt nem szerzett. Nem úgy a miskolciak, akik egy kontrával kijátszottak a védelmet, és végül Galanisz Nikandrosz lőtt a kapuba a 18. percben.

A második harmadban is nagy iramot diktáltak a csapatok. A MAC-ból Mansson második góljával egyenlített, majd Jesse Dudás a kapuvasat találta el. A DVTK ismét kontrából volt eredményes, ezúttal Rasmus Kulmala vette be Bálizs Bence kapuját a 28. percben. Két perc múlva jött a hazaiak válasza, és ezúttal ők szereztek gólt ellentámadásból és ráadásul emberhátrányban, Klempa révén. Egymást követték a kiállítások, de négy a négy ellen nem esett újabb gólt.

Az utolsó játékrészben is gyors hokit játszottak a csapatok, de kevesebb volt a helyzet és több a hiba, aztán a hajrában újra rákapcsoltak a felek, ám gól nem esett.

Ahogy múlt héten, úgy most is jöhetett a hosszabbítás, ám ezt most a MAC bírta jobban. Fél perc után Brown passzát Scott Macaulay lőtte be, eldöntve a rangadót.

MAC Budapest-DVTK Jegesmedvék 4-3 (1-2, 2-1, 0-0, 1-0)

Nyilatkozat

Majoross Gergely, MAC: „Az első harmad volt talán a legjobb. Sok helyzetet alakítottunk ki, jól tudtuk ráerőltetni az akaratunkat az ellenfélre, de a befejezésekbe rendre hiba csúszott. Helyzeteket ajándékoztunk az ellenfélnek, amiből kettőt gólra is váltott, így a játék képének nem megfelelően hátrányba kerültünk. Ezt aztán vissza tudtuk hozni a második harmadban, és egy kiegyenlített harmadik játékrész után jöhetett a hirtelen halál, amely során egy korongra mi tudtunk eszmélni jobban. Elégedettek lehetünk a meccs összképével, a győzelemnek örülünk, de látjuk, hogy még min kell javítani.”

Mikael Tisell, DVTK: „Nem kezdtük jól a mérkőzést, de a játék előrehaladtával sikerült egyre jobban játszani. Sajnos sokat hibáztunk a kapu előtt, sok helyzet maradt ki, és ez mindig megbosszulja magát. Gratulálok az ellenfélnek, remekül játszottak ma.”