Papp Kristófot draftolta az USHL-ben szereplő Madison

2017.05.03. 14:35 |

Az USHL-ben szereplő Madison Capitols a nyolcadik körben draftolta Papp Kristófot. Ez már a negyedik év, hogy magyar jégkorongozó szerepelhet a legjobb amerikai juniorligában.

„Nagy megtiszteltetés, hogy draftoltak az USHL-ben, ez az, amiért hosszú ideje dolgozom. Nagyon boldog vagyok, de tudom, a kemény munka csak most kezdődik” mondta Papp egy nappal a draft után.

A 15 éves játékos idén már a második szezonját töltötte Michiganben, ebben az idényben a HPHL U16-os ligában szereplő Honeybaked színeiben szerepelt. Tavaly a Belle Tire-del a T1EBHL-ben játszott. A csatár hat éve él az Egyesült Államokban, az első négy évet a Los Angeles Jr. Kings csapatában töltötte. Itthon a Dragón Skorpiókban kezdett el jégkorongozni.

Papp elmondta, hogy a következő szezonbqan még a Honeybaked-ben hokizik, hiszen csak a nyáron tölti be a 16. életévét, azaz még túl fiatal az USHL-hez. A következő szintre majd 2018-ban léphet.

Nem ő az első magyar, aki a legjobb juniorligák egyikében próbálhatja ki magát. 2018-ban Láday Tamás játékjogát a WHL-ben szereplő Spokan foglalta le, egy évvel később az USHL-es Sioux Falls Erdély Csanádot draftolta. Az elmúlt szezonban Garát Zsomborra már az első körben lecsapott az NAHL-es Austin Bruins.

Stipsicz Bence ezt a szezont az USHL-ben, a Cedar Rapids RoughRiders csapatában játszotta végig, ott, ahol Kevin Wehrs is töltötte a junioréveit. Korábban Roger Holéczy ugyancsak az USHL-ben szerepelt, a Dubuque együttesében.

Gyerehokizni