Ilyen összeállításban lépünk jégre a lengyelek ellen

2017.11.10. 14:50 |

Jarmo Tolvanen kihirdette a Lengyelország elleni mérkőzésen pályára lépő magyar csapat sorait.

A magyar csapat péntek délelőtt egy átmozgató edzésen vett részt. Az edzés végén az edzői stáb megnevezte azt a 22 játékost, akik beöltözhetnek a lengyelek elleni esti mérkőzésre. A kapuban Rajna Miklós kezd és Duschek Dávid lesz a tartalék kapus. A keretből Terbócs István, Hári János, Kovács Bronson és Bálizs Bence maradtak ki. Bodó Chris szeme begyulladt, így ő sem ma, sem a hétvége másik két mérkőzésén sem léphet pályára.

A sorok:

Csatárok

Vas – Bartalis – Magosi

Erdély – Sarauer – Dansereau

Benk – Sebők – Vincze

Pavuk – Nagy – Sárpátki

Hátvédek

Wehrs – Dudás

Stipsicz – Szabó

Varga – Kiss

Garát – Pozsgai

Kapusok

Rajna (Duschek)

Nem játszik: Terbócs, Hári, Kovács, Bálizs, Bodó

Pozsgai Tamás, hátvéd: „Nagyon régi a rivalizálás köztünk és a lengyelek között. Évről-évre fejlődnek és mindannyian emlékezhetünk, hogy mekkora küzdelem volt a két csapat közt a krakkói világbajnokságon a feljutásért. Fizikálisan erős és technikás csapatuk van, nagyon kellemetlen ellenük játszani, mivel kemény és agresszív hokit játszanak, de mi is erősek vagyunk és fel tudjuk venni velük a versenyt. Nekünk szerintem több technikás és gyors játékosunk van. Új szövetségi kapitányuk van, biztos vagyok benne, hogy feltüzelt állapotban lépnek jégre és egy parázs meccset játszunk velük, a végén remélhetőleg magyar győzelemmel.”

Ted Nolan, Lengyelország vezetőedzője: „Ez egy újabb lépése lesz egy hosszú folyamatnak. Legutóbb egy fiatalabb csapattal érkeztünk, hogy megnézzük, mire lehetnek képesek. Ezúttal tapasztaltabb kerettel jöttünk, hogy fel tudjuk mérni, hogyan teljesítünk versenyhelyzetben. A saját játékunkkal kell törődnünk ahhoz, hogy meglássuk, miben kell még fejlődnünk a világbajnokságig.”

Gyerehokizni

Válogatott termékek

Erste Liga TV