Nagy győzelme után élen a DEAC

2018.09.21. 22:00 |

A nap meccsén a Ferencváros győzött a Dunaújváros ellen az Erste Ligában. Megvan a Gyergyó első sikere.

FTC-Telekom–Dunaújvárosi Acélbikák 3-2 (2-0, 1-0, 0-2)

A Ferencváros a Dunaújvárost fogadta a nap meccsén. Az FTC bő tíz perc alatt két gólt szerzett: az első emberelőnyből Rantanen lőtt kapásgólt, majd Tóth Richárd passzába Tóth Renátó ért bele a kapu előtt, becsapva a kapust. Az újvárosiak az első harmadban nem találták a ritmust, az emberelőnnyel sem tudtak élni.

A második harmadot is a Fradi kezdte jobban, és a 25. percben Leo Fitzgerald tovább növelte a különbséget - a volt ferencvárosi kapus Sevela szerencsétlenül ért bele a korongba. Sok volt a lövés a folytatásban, de újabb gól nem született ebben a felvonásban.

A DAB az 52. percben szerzett pontot Azari révén, és nagy hajrában kezdtek a vendégek. A Fradi kapuvasig jutott, majd az utolsó percben, emberhátrányban még közelebb zárkóztak az Acélbikák Jabornik bombájával, de egyenlíteni már nem maradt idejük. Az FTC-nek ez volt az első rendes játékidős diadala idén, és ezzel utolérte riválisát pontszámban.

Nyilatkozat

Fodor Szabolcs, vezetőedző, FTC: "Sokat korcsolyáztunk, jól küzdöttünk. Szerencsére az elején belőttük a helyzeteket, és uralni tudtuk a játékot. Ha értékesítjük a ziccereket, akkor nem lett volna ennyire szoros a vége, de megint izgalmassá tettük. Örülünk a három pontnak. Le a kalappal a srácok előtt, nagyot melóztak, ha kicsit a helyzetkihasználáson még tudunk javítani, akkor nekem sem gyarapodnak az ősz hajszálaim.”

Antti Karhula, vezetőedző, DAB: „Nem játszottunk jól, végig lépéshátrányban voltunk, nem tudtunk időben reagálni. A Ferencváros jó csapat, megérdemelten nyert. Szerencsénk volt, hogy a végén sikerült felzárkózni. Remélem, majd otthon jobban teljesítünk.”

Corona Brasov–DEAC 1-6 (0-0, 0-4, 1-2)

Az első harmadban a hazaiak voltak aktívabbak, de gól nem esett. Aztán a második felvonásban kijött a két kulcsember, az eltiltott Clarke és Carlson hiánya. A 21. percben a vendégek emberhátrányban találtak be Németh Attila révén, és innentől beindult a debreceni henger: Silló Arnold, kettős fórban Kovács Bronson, majd a harmad végén Kulesov is eredményes volt.

Az utolsó játékrészben sem vett vissza a DEAC, Silló és Németh is megszerezte második találatát. Az 52. percben Tendler emberhátrányban túljárt az egész meccsen remekelő Hetényi Zoltán eszén, de ez csak a szépségtapaszt jelentette a Brassónak. A végén még egy bunyót kellett szétválasztani.

A nagyarányú siker lökést adhat a debrecenieknek, akik ezzel átvették a vezetést.

Nyilatkozat

Greg Lindqvist, vezetőedző, Brassó: „Nehéz úgy meccset nyerni, ha nem szerzünk gólt. Elég helyzetünk volt ahhoz, hogy szorosabb találkozót játsszunk, túl könnyű gólokat ajándékoztunk az ellenfélnek. Nagyokat hibáztunk, és már 120 percet játszottunk le annyi gól nélkül, amennyit szereznünk kellett volna. Lassúak voltunk a koronggal, nem tudtunk betalálni és így nem is tudunk győzni.”

David Musial, vezetőedző, DEAC: "Boldog vagyok a három ponttal, mert egy jó Brassót győztünk le. Az első harmadban csak a kapusunk tartott minket meccsben, remekül védett. Aztán úgy játszottunk, ahogy már az elejétől kellett volna, egyszerűen és koncentráltan. Nem követtünk el buta hibákat és gólokat szereztünk. A harmadik harmadban jól őriztük az előnyt.”

Csíkszeredai Sportklub–Schiller-Vasas HC 4-1 (1-0, 2-1, 1-0)

A hazai csapat fokozatosan átvette a kezdeményezést, és végül a tizedik percben megtörte a gólcsendet, miután Rokaly Szilárd lépett ki két vendégjátékos szorításából és bevette a meccsen végig remekül teljesítő Tóth kapuját. A folytatásban is a hazai csapat uralta a találkozót, de a helyzeteket túlvariálták.

A második felvonást emberelőnyben kezdték a kék-fehérek, amelyet nem sikerült gólra váltani, majd kiegészülve a kiugró Turbucz egyenlített. Ez intő jel volt a Csíkszeredának, amely egyre nagyobb nyomást helyezett a Vasasra. Az előző hét legjobb játékosának választott Becze szerezte meg újra a vezetést a hazaiaknak, majd az utolsó percben Taratuhin egy szép góllal növelte az előnyt.

Az utolsó felvonás elején a Vasas kettős fórban játszhatott, de nem tudott közelebb zárkózni. Az 51. percben Sulakov is betalált, végleg lezárva a meccset.

Nyilatkozat

Leo Gudas, vezető, Csíkszereda: „Olyan játékosoknak is lehetőséget adtunk, akik korábban nem, vagy keveset játszottak. Összességében egy jó meccsen vagyunk túl, amelyen az ellenfelet egy gólon tartottuk, rendben volt a védekezésünk, míg elől számtalan helyzetet alakítottunk ki.”

Ladányi Balázs, vezetőedző, Vasas: „Célunk az volt, hogy kevés gólon tartsuk a Csíkszeredát, hiszen tudtuk, idénre nagyon erős brigádot raktak össze. Lehet azt mondani, hogy ez sokáig sikerült is. Volt egy-két hibánk, amiről beszélnünk kell, hiszen visszatérőkről van szó, amelyek megpecsételték a sorsunkat és a végére nem tudtunk olyan közel kerülni, hogy sikerülhessen az egyenlítés. A küzdéssel és a hajtással elégedett vagyok, azt kaptuk a srácoktól, amit vártunk. Kitették a szívűket-lelküket, valószínű ennek is köszönhető, hogy ilyen szoros lett a találkozó. Az, hogy ilyen kevés gólt kaptunk a junior korú kapusunkkal, mindenképp megsüvegelendő.”

EV Vienna Capitals II–Gyergyói HK 2-3 (0-1, 1-1, 1-1)

Szoros meccsen, de megszerezte első győzelmét a Gyergyó. Bécsben Pesztunov 1+1-gyel zárt.