Teltház a svédek és a finnek ellen a Tüskecsarnokban

2017.03.13. 15:10 |

Rendkívül nagy az érdeklődés a magyar válogatott áprilisi felkészülési mérkőzései iránt. A svédek és a finnek elleni találkozón gyakorlatilag teltház lesz a Tüskecsarnokban.

A magyar hoki erejét jelzi, hogy az elitbe tartozó svédek és a finnek ellen készülhet a válogatott a kijevi divízió I/A csoportos világbajnokságra. Naná, hogy ezt a két mérkőzést mindenki élőben akarja látni, így nem csoda, hogy mostanra az április 7-ei, finnek elleni összecsapásra elfogytak a jegyek, míg a az április 3-ai, svédek elleni találkozóra már csak néhány vár gazdára.

Aki ezt olvasva a fejéhez kapna, ne csüggedjen, hiszen nem fogytunk ki az A csoportos ellenfelekből. A szlovénok elleni, április 18-ai mérkőzésre ráadásul még jegyet is lehet kapni, de azért nem árt sietni, a vb-felkészülés finisében nyilván sokan lesznek kíváncsiak a csapatra.

A szlovénokkal korábban is nagy csatákat vívtunk, most pedig éppen helyet cseréltünk az elit és a divízió I/A csoport között. Tavaly az első helyen jutottak fel az A csoportba, megelőzve az olaszokat, a lengyeleket és az osztrákokat. A katowicei vb-n nemcsak csapatként szerepeltek jól, hiszen a ponttáblázat első két helyén is szlovén végzett Ken Ograjensek és Jan Urbas személyében. Ők a szezonban mindketten az EBEL-ben léptek jégre, előbbi a Graz, utóbbi a Villach játékosai. Csapattársaik közül szintén sokan szerepelnek az osztrák ligában, de KHL-es hokissal is büszkélkedhetnek: Ziga Jeglic immár harmadik szezonját töltei a Slovan Bratislavában, míg Robert Sabolic az Admiral Vlagyivosztokot erősíti.

De nem is soroljuk tovább a neveket, hiszen bármilyen összeállításban érkezik Magyarországra a szlovén válogatott, rendkívül izgalmas mérkőzésre van kilátás. Érdemes lesz tehát ezen a meccsen is a helyszínen szurkolni a magyar válogatottnak, amely április elsején kezdi meg a világbajnoki felkészülést.

A szakmai stáb már kihirdette a bő, 87 fős keretet, erről ITT olvashat bővebben.

A jegyvásárlás a felkészülési meccsekre az eventime.hu oldalán lehetséges.

A magyar válogatott felkészülési mérkőzései:
Április 3., hétfő, 19:00: Magyarország−Svédország

Április 7., péntek, 19:00: Magyarország−Finnország

Április 11., kedd, 19:00: Szlovénia−Magyarország (Celje)
Április 18., kedd, 19:00: Magyarország−Szlovénia

Az U25-ös válogatott programja:
Április 8., szombat, 18:00: Magyarország−Csehország
Április 9., vasárnap: 13:00: Magyarország−Csehország

Az IIHF divízió I/A csoportos kijevi világbajnokság programja (magyar idő szerint):
Április 22., szombat, 12:30: Ukrajna−Magyarország
Április 24., hétfő, 19:30: Magyarország−Ausztria