Menetelnek a Jegesmedvék

2017.10.14. 00:58 |

Gólgazdag meccsen a címvédő miskolciak bizonyultak jobbnak a Fehérvárnál.

A DVTK Jegesmedvék együttese ezúttal Galanisz Nikandrosz nélkül lépett jégre, aki kisebb sérülés miatt kihagyta a meccset, s helyette Berta Ákos szerepelt. A hazaiak kezdtek aktívabban, majd a fehérváriak is belelendültek, aztán a harmad végén a DVTK szerzett vezetést Sakaris révén.

A második harmadban gyorsan növelte előnyét a miskolci csapat Vas János és Tóth Adrián révén, de 21 másodperc után szépített a Fehérvár, majd a harmad derekán még közelebb zárkózott emberelőnyből. Ezt két újabb emberelőnyös gól követte, egy-egy mindkét oldalról, így őrizte előnyét a DVTK.

Az utolsó felvonásban a hazaiak jól tartották vezetésüket, majd a végén az üres kapuba is betaláltak, ezzel végleg eldöntve a meccset. A találkozó hőse a két góllal és egy gólpasszal záró Magosi Bálint volt, Vas János, Miskolczi Márk, Jarko Leppanen és Peter Sakaris is két-két ponttal fejezte be a meccset, míg a másik oldalon Szita Donát, Joseph Antilla és Kelin Ainsworth jutott el két pontig.

DVTK Jegesmedvék-Fehérvári Titánok 6-4 (1-1, 3-3, 2-1)

Nyilatkozat

Mikael Tisell, DVTK: Kicsit tartottam a ma estétől, nagyon besűrűsödött a program, de nagyon örültem annak, amit ma este láttam. Sikerült végig megtartani a fókuszt, ám az emberhátrányos játékon még van mit javítani, fölösleges kockázatokat vállaltunk, és ez nem maradt büntetés nélkül. Mindenképp jó tapasztalat volt a mai, szerintem sokat tanultunk, összességében elégedett vagyok.

Kóger István, Fehérvári Titáok: A mérkőzés előtt azt mondtam a játékosoknak, hogy az eredmény nem érdekes, 22 belevaló, küzdeni tudó játékost akarok ma este látni. Most bemegyek hozzájuk az öltözőbe, és gratulálok nekik, mert kitűnően játszottak. Tudtuk, hogy a DVTK fáradtabb lesz, hiszen kétnaponta mérkőzést játszanak, úgyhogy minden elismerésem a csapatnak, hogy így sikerült hozniuk a ma es