Megszerezte első győzelmét a tavalyi alapszakaszgyőztes

2023.10.01. 20:21 |

A BJAHC 7-1-re kiütötte a nyáron alaposan megerősített FEHA19-et, a farmcsapat két mérkőzés alatt 13 bekapott gólnál tart.

Bátrabban kezdett a BJA, többet támadott Kangyal Balázs csapata, a harmad felénél mégis a vendégek előtt adódott az addigi legnagyobb helyzet: Dobos léphetett ki szólóban, ziccerét Farkas hárította a mamutját otthagyva. A 15. percben azonban már Márkus sem tudta megmenteni a FEHA19-et: a támadóharmadba bekorcsolyázó Schlekmann fűzte be Csollákot, majd rá is húzta, a kapusról kipattanóra Keresztes érkezett, második Erste Liga-mérkőzésén második gólját szerezte a tengerentúlról hazatért fiatal támadó (1-0). Kicsivel később Farkas került némi gondba, de végül megoldotta, nem lett belőle egyenlítés – helyette kétgólos előnnyel mehettek a szünetre a hazaiak. Szombaton a székesfehérvári nagycsapat lőtt egy utolsó másodperces dudaszós gólt, most a fehérvári farmcsapat kapott egy ugyanilyet: fórban felállt a BJA, s végül Mozer verte be még éppen időn belül (2-0).

A középső játékrészt már nemcsak jól, de eredményesen is kezdték a fővárosiak, a 23. perc végén már néggyel mentek. Előbb egy eladott koronggal gyakorlatilag három az egyre mehettek, Tóth Gergely és Nagy Krisztián koprodukciója járt sikerrel, majd rá egy perccel Keresztes vette észre a kilépő Viikilät, aki simán faképnél hagyta emberét, magabiztosan tette be ziccerét – 4-0 után fehérvári időkérés következett. Ez gyors eredményt hozott, rögtön a következő támadásból Ambrus Csongor szépített Keceli-Mészáros asszisztjából, így háromgólos hazai előnnyel fordultak a felek az utolsó harmadra. A 47. és az 50. perc között a BJA újabb három gyors találattal végleg lezárt minden kérdést – válaszul Kaszinszkij Keresztessel szembeni törlesztő-jellegű megmozdulása szerencsére nem eredményezett sérülést -, Viikilä duplázni tudott, Keresztes, Tóth és Sági Martin 1+1-gyel zárt, a káposztásmegyeriek így 7-1-es kiütéssel feleltek az UTE ellen elszenvedett 4-1-es nyitó vereségre.

Nyilatkozatok

Kangyal Balázs, vezetőedző, BJAHC: " Ahol most tartunk most, a szezonnak ebben a szakaszában, az szerintem jó  alap. Ami az előző mérkőzésen hiányzott, az ma megjött. A lövésszám talán még kevesebb is volt, mint az Újpest ellen. Akkor egy gólra futotta, most hétre. Attól függetlenül az ellenfél kapusa nagyon jól védett, a játék képe is nagyon sokszor hasonló volt, mint két nappal ezelőtt. Arra kell építeni és fókuszálni, hogyha helyzeteket tudunk teremteni - márpedig ez egyre nehezebb lesz a szezon során - , akkor mennyire tudunk hatékonyak lenni. Gratuláltam az első győzelemhez, mert nem nyertünk az előszezonban sem, mert erős ellenfelekkel játszottunk. Nagy hozadéka volt a mai mérkőzésnek, hogy inkább mentálisan nyertünk, inkább fejben, mint fizikálisan."

Anatolij Bogdanov, vezetőedző, FEHA19: „A pénteki meccshez hasonlítva most éreztem, hogy 60 percet játszottunk, de szembe kell nézni a tényekkel, hogy nem voltunk azonos szinten. Több egyéni hibát követtünk el, és most megfizetjük érte a tanulópénzt. Ha belegondolunk, ma a 7-ből 3-4 gólt simán kivehetsz, ha élesebbek vagyunk. De ez egy folyamat. Elindulunk egy pontról, a srácok pedig sokat tanulnak ezekből a hibákból, és ahogy említettem, megfizetjük a hibák árát is. Boldog vagyok viszont, hogy többször is két játékosunk érkezett blokkolni, és megtettek mindent, amit tudnak. Óriási potenciál van ebben a csapatban. Az én feladatom, kihívásom, hogy fentartsam a pozitív atmoszférát, hogy ezek a vereségek ne szegjék a fiúk kedvét."