Már készül az U25 -ös válogatott a hétvégi mérkőzésekre

2017.04.06. 15:07 |
Teljes erőbedobással készül az U25-ös válogatott 28 játékosa és a szakmai stáb a hétvégi, csehek elleni két mérkőzésre.

Miután a szakmai stáb kihirdette az U25-ös válogatott végső keretét, a játékosok kaptak egy szabadnapot, mielőtt szerdán visszatértek volna a jégre. Csütörtökön két, míg pénteken egy jeges edzés szerepel a programbana hétvégi mérkőzések előtt. A kapusedző, Farkas Tamás mindkét napon külön edzést tart a kapusoknak.

Szilassy Zoltán, a csapat edzője, és Németh Attila csatár adott helyzetjelentést, miképpen mennek a dolgok az edzőtáborban.

Szilassy Zoltán, az U25-ös válogatott edzője: A két cseh meccs előtt öt edzésen vesz részt a csapat, ezeken próbáljuk a játékrendszert a lehető legjobban átvenni, amely egyébként összhangban van a felnőttválogatottéval, hiszen van lehetőség átjárásra a két csapat között. A védekezéssel kezdtük a gyakorlást, délelőtt a letámadást, majd utána a korongkihozatalt a harmadunkból, a délutáni edzésen pedig már a támadóharmadba való behatolást és ott az öt az öt elleni játéké a főszerep, lehetőség szerint minél több kapuralövéssel és a korong kipattanókból történő megjátszásával. A péntek déli edzésen a speciális játékelemek kerülnek sorra, emberelőny, emberhátrány és szeretnénk pörgős edzést tartani, sebességet generálni, hiszen szombaton csak átmozgató edzésünk lesz és a videózásé lesz a főszerep és a mérkőzés előtti finomhangolás. A játék, illetve a struktúra nem ismeretlen egyébként a játékosok többsége előtt, hiszen az elmúlt években is részt vettek válogatott programban. Persze van, amit fel kell frissíteni és akadnak új dolgok is, de a mai játékosoknak a rendszer ismeretében ez már könnyebben megy, mint mondjuk a mi időnkben.

Németh Attila, a magyar válogatott csatára: Szombaton és vasárnap is megmérkőzünk a csehekkel, azt gondolom, ez remek lehetőség, hogy felmérjük, hol tartunk. Napról napra fejlődünk, egyre jobban összeáll a csapat. Taktikai elemeket gyakorlunk most leginkább, de játszottunk a hétvégén egymás elleni meccseket is, amelyeken visszajött az erőnlét. Folyamatosan kondizunk, így egyre jobb a fizikális állapotunk is. Februárban már játszottunk mérkőzéseket Koreában, akkor is nagyon jó volt a hangulatban a csapaton belül és most is remek az atmoszféra az öltözőben.

Az U25-ös válogatott 28 fős kerete

Név Poz. Csapat
Varga Arnold V Debreceni HK
Hruby Gellért V Dunaújvárosi Acélbikák