Így áll fel a magyar válogatott a finnek ellen

2017.04.06. 20:17 |
Csütörtök este kihirdették a magyar válogatott keretét a finnek elleni mérkőzésre. Keegan Dansereau pénteken debütál piros-fehér-zöld színekben.

Rich Chernomaz szövetségi kapitány és szakmai stábja két kapust, nyolc hátvédet és tizenkét csatárt küld jégre pénteken a finnek elleni mérkőzésen. A hétfői, svédek elleni találkozóhoz képest kilenc helyen változott a keret, Dansereau mellett Galló Vilmos, Vokla Roland, Orbán Attila, Pozsgai Tamás, Orbán Brance, Somogyi Balázs, Andrew Sarauer és Rajna Miklós is készülhet a világ egyik legjobbja ellen. Ezúttal kimaradt a csapatból Bálizs Bence, Benk András, Magosi Bállint, Mestyán István, Kovács Bronson, Garát Zsombor és Hajós Roland is.

Sebők Balázs, Stipsicz Bence és Hári János klubkötelezettsége miatt még nem tudott csatlakoznia válogatotthoz, és Rich Chernomaz sem lesz ott a csapattal a Tüskecsarnokban, személyes okokból.

Hátvédek: Sagert, Szirányi, Gőz, Kiss, Vokla, Wehrs, Orbán A., Pozsgai
Csatárok: Sarauer, Erdély, Galló, Vas, Bodó, Bartalis, Dansereau, Kóger, Nagy, Orbán B., Somogyi, Csányi
Kapusok: Rajna, Hetényi

Majoross Gergely, a magyar válogatott edzője: Hasznos volt a délelőtti edzés, amelyen a kiemelt játékelemek egyéni, technikai kivitelezésével foglalkoztunk. A délutáni edzés előtt ezeket a helyzeteket elemztük a svéd meccsről, mi volt jó és mi volt rossz és utána ezeket gyakoroltuk. A morállal a magyar válogatottnál sosem kellett foglalkozni, aki idejön, az mindent belead, s ez így is van rendjén, ez az egyik személyiségjegyünk. A rendszerrel kell sokat foglalkoznunk, azzal, hogy mindenki megfelelő fizikai állapotba kerüljön, hiszen van, aki az összetartás előtt keveset játszott, van, aki sokat, vagy éppen utazott. Ha már itt van mindenki, akkor lehet a speciális egységekkel foglalkozni.

Benk András, a magyar válogatott csatára: Az első egy hétben, tíz napban mindig nagyon kemény az edzés, el kell mennünk a türőképességünk határáig. A finnek ellen ugyanaz lesz a cél, mint volt a svédek ellen, hogy felvegyük azt a sebességet, amit ők játszanak, és kiadjuk magunkból a maximumot. Nyilván a felkészülés ezen szakaszában mindenki fáradt, de majd regenerálódunk, a világbajnokság előtt lesz még időnk rá.

A válogatott teljes kerete ITT található.

A magyar válogatott felkészülési mérkőzései:

Április 3., hétfő, 19:00: Magyarország−Svédország 0-4
Április 7., péntek, 19:00: Magyarország−Finnország
Április 11., kedd, 19:00: Szlovénia−Magyarország (Celje)
Április 18., kedd, 19:00: Magyarország−Szlovénia

Az U25-ös válogatott programja:
Április 8., szombat, 18:00: Magyarország−Csehország
Április 9., vasárnap: 13:00: Magyarország−Csehország

Az IIHF divízió I/A csoportos kijevi világbajnokság programja (magyar idő szerint):
Április 22., szombat, 12:30: Ukrajna−Magyarország
Április 24., hétfő, 19:30: Magyarország−Ausztria