Hivatalosan is elindult a Visegrád kupa

2017.05.24. 17:33 |
Pozsonyban megtartotta első közös ülését a magyar és szlovák csapatokból álló Visegrád kupa. Az első összecsapások augusztus 22-én lesznek, a MAC Budapest a HK Nitrához látogat a Fehérvár AV19 Érsekújvárra megy.

A DVTK a Poprád csapatát fogadja Miskolcon, az UTE csarnokába a Zsolna érkezik. Ezt követően augusztus 25-én, 27-én és 29-én lesznek a mostani állás szerint mérkőzések. Richard Lintner a szlovákiai Tipsport Liga vezetője és Egri Gergely a Magyar Jégkorong Szövetség sportigazgatója a 4-4 csapat képviselőivel közösen bejelentette azt is, hogy a kupa negyeddöntői október 4-én és 11-én lesznek, az elődöntők november 14-én és 29-én. A döntő várható időpontjai pedig január 10-e és 17-e lehetnek.

A kupa lebonyolítása és szabályai még módosulhatnak, ha a csapatok úgy állapodnak meg, de az első egyeztetések után azt már elfogadták a résztvevők, hogy 2 pontot kap a győztes egy-egy mérkőzés után, de ha döntetlen lesz a rendes játékidő, akkor a másik fél is 1 ponttal gazdagodik. A hosszabításban 3-3 ellen játszanak, ha akkor sincs döntés, akkor 5 büntető következik.

A magyar csapatok egymás ellen legfeljebb az elődöntőben találkozhatnak. A találkozón megfigyelőként már ott voltak a lengyel szövetség és pár csapat képviselői is, akik szívesen csatlakoznánk akár már jövőre a kupához.