Folytatás izgalmas rangadókkal

2017.11.17. 12:30 |
A Chris Bodóval megerősített MAC Újpestre látogat az Erste Ligában. A Fehérvár a Vienna Capitals csapatát fogadja, és összecsap a két erdélyi együttes, a Brassó és az újabb KHL-est szerződtető Csíkszereda is.

ASC Corona Brasov-SC Csíkszereda 17.30

Erdélyi rangadót, igazi presztízscsatát rendeznek pénteken, majd vasárnap is, az eredmények az Erste Liga mellett beszámítanak a román bajnokságba is. Mindkét együttes megnyerte legutóbbi két találkozóját a közös ligában, még a nemzetközi szünet előtt, de a mostani forma már nem annyira biztató: a Brassó a hét elején kétszer is kikapott Gyergyószentmiklóson a román pontvadászatban, míg a Sportklub csak nehezen gyűrte le kétszer 4-3-ra a Galaci Dunareát. A két csapat már találkozott egyszer az idei szezonban, amikor a román bajnokság keretében a Sportklub 3-1-es győzelmet aratott hazai pályán.

A Csíkszereda kerete alaposan átalakult és megerősödött az elmúlt napokban. Úgy tűnt, hogy az Erste Ligában klasszisát gyorsan megmutató Pjotr Szcsasztlivij visszatér a KHL-be, így helyére a klub leigazolta a szintén orosz Makszim Potapovot a Szpartak Moszkvától. A 37 éves játékos a KHL-ben 419 alapszakasz meccsen jutott szóhoz és összesen 154 pontot termelt, míg a rájátszásban 13 meccset játszott, és 4 pontot szerzett. Időközben azonban kiderült, hogy Szcsasztlivij nem fogadta el a Slovan ajánlatát, ezért visszatért Csíkszeredára, és kitölti év végéig érvényes szerződését. Ezzel ugyanakkor nyolc légiós lett a hat kiadó helyre, így a stáb döntése nyomán Ondrej Rusnaktól köszöntek el, aki további pályafutását Szlovákiában szeretné folytatni. A Sportklub és a Galaci játékost cserélt: Orbán Szilárd helyére Flinta Botond érkezett, aki korábban már játszott a kék-fehéreknél. Emellett János Imre befejezte pályafutását.

A Brassónál nem volt mozgás a szünetben, a legutóbb érkezett Mason Wilgosh már gólokkal bizonyította, hogy érdemes volt szerződtetni.

„Mind tudjuk, hogy nagy a rivalizálás a két klub között. Remek hangulat várható, és két olyan csapat, amely alaposan felkészült. Meg kell nyernünk ezt a meccset, a szurkolóink megérdemelnek egy nagyszerű sikert” – mondta Martin Lacroix, a Farkasok vezetőedzője.

A Csíkszereda számára egy nehéz menetelés kezdete lesz a meccs.

„Nehéz időszak elé nézünk, hiszen tizenegy nap alatt hét mérkőzésünk lesz. Továbbra is kulcsfontosságú lesz, hogy a védelmünket jól szervezzük meg és minél kevesebb lehetőséget adjunk az ellenfeleknek a gólszerzésre. A mai hokiban a pontok sorsáról apróságok döntenek és, ha azt akarjuk, hogy hozzuk a meccseinket akkor jól védekezve, sokat korcsolyázva, fegyelmezetten és nem utolsó sorban megfelelő agresszivitással kell játszanunk” – fogalmazott Leo Gudas a Sportklub vezetőedzője.

UTE-MAC Budapest 18.00

Fővárosi rangadót is rendeznek pénteken, a második helyezett MAC a holtversenyben a harmadik helyen álló Újpesthez látogat. A lila-fehérek a válogatott szünet előtt három vereség után legyőzték a listavezető DVTK-t, majd a héten a Magyar Kupában a KMH-t múlták felül. A MAC is jó formában játszott az elmúlt hetekben, az Erste Ligában legutóbbi hat mérkőzésből ötöt megnyert, a kupával együtt nyolcból hét a mérleg. A két együttes idén már kétszer találkozott: a kupában az UTE bizonyult jobbnak, a bajnokságban viszont a MAC 5-1-re nyert Újpesten.

A MAC-ban debütálhat a napokban érkezett Chris Bodó, aki Nagy Gergő és Jarmo Jokila pótlására érkezett. A kanadai-magyar támadó a német másodosztályban szerepelt legutóbb, de jól ismeri a magyar ligát, hiszen két évet töltött Fehérváron.

Majoross Gergely vezetőedző szerint fontos, hogy az új szerzemény várhatóan gyorsabban tud beilleszkedni, és korábban már egy sorban szerepelt Brance Orbánnal.

„Nehéz találkozóra számítok. Az Újpest már játszott a szünet után, de nem túl elégedett, úgyhogy keményen fog beleállni a meccsbe. Bízom abban, hogy minden készen áll, hogy jó teljesítményt nyújtsunk.”

Szilassy Zoltán, a lila-fehérek edzője a védelem összeállítása miatt lehet gondban, mert többen is sérültek.

„Nagy meccs lesz, mindig nagy a hirig a jégen, ez várható most is. A MAC-tól ketten távoztak, de nem csökkent a potenciálja, új játékosa pedig várhatóan gyorsan be fog illeszkedni. Nekünk azonban csak azt kell nézni, hogy a saját játékunkat ráerőltessük az ellenfélre, és végig komolyan teljesítsünk” – fejtette ki.

Fehérvári Titánok-EV Vienna Capitals 18.30

A tabella utolsó két helyezettje találkozik Fehérváron. Bécsben már találkozott a két csapat, akkor 6-5-re nyertek a Titánok. A Vienna Capitals fiatalja idegenben még nem szereztek pontot a szezonban.

A Fehérvár néhány nap plusz pihenőt adott játékosainak a szünet alatt, majd a felnőtt keret tagjaival közös edzéseket tartottak, így magasabb fokozaton gyakorolhattak a játékosok.

„A tavalyihoz hasonlóan alakul az idei szezonunk. A jobb csapatok ellen sokkal inkább a védekezésre koncentrálunk, és ez jobb, fegyelmezett játékot eredményez, mint akkor, amikor nekünk kell irányítanunk. A védekezést kell még csiszolnunk, mert sok gólt kapunk, sokszor játszunk emberhátrányban, és ez ilyenkor kapott gólokkal hozzuk magunkat nehéz helyzetbe” – mondta Kóger István vezetőedző.

A Titánoknál Kelin Ainsworth, Balogh Bence, Varga Balázs és Részegh Tamás is sérüléssel bajlódik, ezért a stábnak át kellett rendezni a sorokat, de a szakvezető nem aggódik, mert tele az utánpótlás tehetséges fiatalokkal.