Érkezik a világbajnok USA

2017.07.26. 10:41 |

A Magyar Jégkorong Szövetség ismét az USA U18-as csapata ellen nyitja meg a jégkorongszezont. Tavaly járt nálunk először a korosztály talán legjobb csapata, akkor augusztus 4-én a vendég Egyesült Államok 4-1-re nyert a magyar U20-as korosztály ellen. Szinte napra pontosan egy évvel később, újra összecsapnak a felek.

Az USA a világ talán legjobb képzését indította meg az elmúlt években. Egészen hihetetlen az eredménysoruk, 2005 óta az U18-as korosztály 13 „A csoportos” vb kiírásából 9 alkalommal nyertek aranyat. Tavaly a budapesti meccset követően ezüstéremmel zártak a rangos Ivan Hlinka emléktornán, majd áprilisban ismét megnyerték a korosztályos vb-t. Az ellenünk pályára lépő amerikai csapatból szinte minden második játékost draftoltak idén az NHL-be. Külön érdemes kiemelni a mieink ellen gólt és gólpasszt jegyző Ryan Poehlinget, akit az NHL rekordbajnok Montreal Canadiens az első körben választott.

A magyar U20-as csapat, tavaly decemberben egy eufórikus mérkőzésen 3-1-es hátrányból felállva megnyerte a Divízió I/B vb-t. Idén felnőtt mércével mérve A csoportos szinten, a világ legjobb 16 csapata között mutathatja meg mit tud. Remek ómen volt tehát a két csapat számára a közös szezonkezdet. A Team USA már hónapokkal korábban jelezte az MJSZ számára, hogy tavaly fantasztikusan érezték magukat Budapesten, tetszett nekik a város és a magyar vendéglátás, ezért mindenképpen nálunk kívánnak edzőtáborozni augusztus elején. Az előzmények alapján nem volt kérdéses, hogy megismétlődik a szezonnyitó barátságos mérkőzés.

Az MJSZ nagy szeretettel vár minden kedves érdeklődőt. A mérkőzés ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Azon szurkolóink, akik regisztráltak a szeptember 30-i, 90 éves a Magyar Jégkorong Szövetség elnevezésű rendezvényre, automatikusan szerepelnek a vendéglistán.

Aki még nem tette meg az ITT regisztrálhat.

Arra kérünk minden kedves szurkolót, hogy legkésőbb 2017.08.03. 12:00-ig regisztráljon a mérkőzésre.

A helyeket érkezési sorrendben lehet elfoglalni.

A mérkőzés kezdete:

2017.08.03. 19:30 Tüskecsarnok

Kapunyitás 18:30

Gyerehokizni