Érkezik a finn Golden Lions öregfiúk csapata

2017.09.11. 11:59 |

A zömében a 1995-ös világbajnok csapatból álló  Golden Lions néven futó együttes, a Szapporói Hősök csapatával, szeptember 30-án a Budapest Arénában játszik gálamérkőzést. A finn csapatot, Stanley-kupa győztes, világbajnok és olimpiai érmesek alkotják majd.

A finn csapat 3 kapussal, 7 védővel és 13 csatárral érkezik. A keretben több ismerős arc is lesz, 12 játékost draftoltak korábban az NHL-be. A teljes keret összesen 13 Stanley-kupa győzelmet, 11 világbajnoki aranyat, 20 ezüstöt és 6 bronzérmet gyűjtött össze és van még 10 olimpia ezüstérmük és 20 bronzérmük.

A Papp László Budapest Sportarénában pályára lépő nevek közül érdemes kiemelni, Teppo Numminent, Esa Tikkanent, Jarii Kurrit és Jere Lehtinent. Lehtinen a finn felnőtt válogatott általános igazgatójaként dolgozott, mikor a finn és a magyar válogatott összecsapott az A csoportos világbajnokságon és tavasszal a Tüskecsarnokban. A Dallas Stars korábbi játékosa közel 900 NHL meccs és egy Stanley kupa győzelem után lép Budapesten pályára.

Aligha kell bemutatni Teppo Numminent a magyar szurkolóknak, többszörös NHL All Star és olimpiai érmes játékos, 1372 NHL meccs után, 2009-ben vonult vissza a Buffalo Sabres gárdájátől.  Esa Tikkanen és Jari Kurri, egyaránt 5-5 Stanley-kupát nyert a Wayne Gretzky által fémjelzett Edmonton Oilers csapatával. Kurri életútja önmagában megérne egy cikket, hiszen már könyvet is írtak róla, nagyságáról elég megemlíteni, hogy közel 1400 pontot szerzett az NHL-ben.

Érdekesség Jarmo Tolvanen szövetségi kapitány helyzete is, hiszen a finn és a magyar csapatban is korábbi játékosai fognak pályára lépni.

A szeptember 30-i 90 éves Magyar Jégkorong Szövetség rendezvényre jegyek az eventim rendszerében kaphatóak az alábbi linken.

A Golden Lions kerete a mérkőzésre:

Kapusok:                                        

30  Jukka Tammi

31  Ari Sulander

35  Jarmo Myllys

 

Védők:                             

10   Reijo Ruotsalainen

23   Hannu Virta

26   Mika Strömberg

27   Teppo Numminen

36   Marko Tuulola

71   Kari Eloranta

77   Erik Hämäläinen

 

Csatárok:                         

5    Esa Tikkanen

13   Veli-Pekka Ketola

15   Iiro Järvi

17   Jari Kurri   c

18   Timo Peltomaa

20   Marko Palo

21   Kai Nurminen

25   Jukka Porvari

26   Jere Lehtinen

32   Petri Varis

40   Mika Nieminen

41   Raimo Helminen

88   Janne Ojanen

 

Edzői stáb:

Általános igazgató: Pentti Lindegren

Csapatvezető:  Heikki Riihiranta

Vezetőedző: Pentti Matikainen

Felszerelés menedzser:  Riku Koivunen

Gyerehokizni