Bemutatkozott a férfi jégkorong válogatott új szövetségi kapitánya

2017.09.06. 16:32 |

A sajtónak is bemutatta a Magyar Jégkorong Szövetség Jarmo Tolvanent, aki augusztus közepétől tölti be a férfi junior és a felnőtt válogatott szövetségi kapitányi posztját. A Tüskecsarnokban tartott sajtótájékoztatón Such György, a szövetség elnöke méltatta a szakembert, hangsúlyozva, nagyon bízik Jarmo Tolvanen szakértelmében, és reméli, személyében hosszút távra sikerült megtalálni a válogatottak első számú vezetőjét.

Egri Gergely sportigazgató a kiválasztásról szólva elmondta: a szövetség olyan szakembert keresett, akinek volt már kapcsolata a magyar jégkoronggal, és pár hónappal a hazai rendezésű világbajnokság előtt nem egy teljesen új közegbe kell érkeznie. Emellett fontos szempont volt, hogy a magyar kapitány vezetőedzőként minél több országban rendelkezzen tapasztalattal, ugyanakkor legyen múltja válogatott programokban is.

Kovács Zoltán szakmai alelnök ismertette a válogatott és az új kapitány előtt álló legfontosabb feladatokat, versenyeket, időpontokat és ellenfeleket.

Jarmo Tolvanen szerződése egy évre szól, feladatait főállásban látja el. Vezetésével az U20-as válogatott már részt is vett a svédországi Karlstadban rendezett rangos nemzetközi tornán.

Az új kapitány a sajtótájékoztatón elmondta, rendkívül megtisztelőnek tartja a felkérést, külön kiemelve, hogy jövőre Magyarország rendezi a divízió 1/A-s világbajnokságot. Az U20-as válogatott svédországi tornájáról szólva Jarmo Tolvanen kiemelte: minden találkozón voltak jó pillanatok, a csapat mérkőzésről mérkőzésre egyre jobban játszott. Összeségében a tornán világossá vált, mire kell a jövőben jobban koncentrálni.

Jarmo Tolvanen azt is elmondta, hogy a következő egy hónapban és az egész szezonban lehetőségeihez mérten minél több Erste Liga és U20-as mérkőzésre kilátogat.

Az új szövetségi kapitány a magyar közönség előtt szeptember 30-án debütál a kispadon a Magyar Jégkorong Szövetség 90. születésnapjára rendezett egész napos eseményen, első mérkőzésén Lengyelország ellen ül a kispadon a Papp László Budapest Sportarénában. A rendezényre jegyek még kaphatóak az eventim rendszerében.