Beharangozó: Fehérvári Titánok

2017.09.05. 16:08 |

A Fehérvári Titánok sikere a többi csapathoz képest másban mérhető. Természetesen abban nem különbözik, hogy annyi meccset akar megnyerni, amennyit csak lehetséges és minél tovább jutna a playoff-ban. Ugyanakkor farmcsapatként éppen olyan fontos feladata, hogy megfelelő jégidőt biztosítson az ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémiáról kikerülő fiatal játékosoknak.

A Fehérvár a harmadik szezonját kezdi meg farmcsapatával az Erste Ligában. Az elsőben az elődöntőig jutott, a MAC Budapesttel szemben hétmeccses párharcban maradt alul. A másodikban a negyeddöntőben maradtak alul ugyancsak a MAC-cal szemben. A Titánok jellemzően olyan játékosokból áll, akik kiöregedtek az U20-as korosztályból illetve olyan légiósok alkotják, akik nemrég fejezték be az egyetemi tanulmányaikat – ez jó példaként, karriermodellként szolgálhat a többi csapatnak is.

A légiósok közül a kapus, Alex Scola játszik a legrégebb óta a Székesfehérváron, hiszen ez lesz a harmadik szezonja a Titánokkal. Most fordul elő először, hogy a másik kapus magyar: Kornakker Dániel az amerikai juniorligában, a WSHL töltött két év után tért vissza a fehérváriakhoz.

Iihro Vermanen a védelem legtapasztaltabb tagja, korábban szülőhazájában, Finnországban játszott, de megjárta Franciaországot és Németországot is. Láday Tamás, Reiter Attila, Szabó Bence, Szabó Dániel és Szaller Márk a Titánok mellett egyaránt szerepelt már az EBEL-csapatban is, Imre Patrik és Takács Bence az U20-ból kiöregedve igyekszik minél több jégidőt kiharcolni magának.

A klub vezetősége úgy döntött, hogy a csatársorban három légióssal vág neki a szezonnak. Kelin Ainsworthnak, Joe Antillának és Derek Schoenmakersnek egyaránt ez lesz az első profi jégkorongos idénye, az előző négy szezont mindannyian a kanadai egyetemi bajnokságban töltötték. Ainsworth és Schoemakers rendszerint minden meccsen pontot szerzett az U-Sportban, ami csak jót jelenthet a Fehérvárnak. A nyáron csatlakozott a csapathoz két magyar állampolgársággal rendelkező erdélyi hokis: Részegh Tamás az utánpótláséveit Csehországban illetve Szlovákiában töltötte, Balázs-Szabolcs Péter pedig Németországban játszott.

Csakúgy, mint a hátvédsorban, elöl is több olyan játékos szerepel, akik az EBEL-ben is szerephez jutnak majd, köztük Kocsis Ferenc, Szabó Krisztián, Kiss Patrik és Vizi Dániel. Szita Donát az előző szezon nagy részében sérült volt, most azonban egészségesen megmutathatja, mit tud. Hamvai Szilárd és Mazzag Dániel már stabil Erste Liga játékossá nőtte ki magát.

Kóger István vezetőedző évek óta együtt dolgozik ezzel a korosztállyal, hiszen mielőtt megkapta volna a Titánok irányítását, az U20-as együttes vezetőedzője volt. Tehát nagyon jól ismeri a játékosokat és a játékosok is őt. Ezek ismeretében a fehérváriak a középmezőnybe várhatók a szezonban.

Hegyi Ádám Zoltán, a Fehérvári Titánok másodedzője: A cél hasonló, mint tavaly: jussunk be a rájátszásba, emellett pedig minél több fiatal váljon stabil játékossá a csapatban, hogy aztán az EBEL-ben is lehetőséget kapjanak. Ezt vettük figyelembe akkor is, amikor a légiósokat leigazoltuk. Gyorsan beilleszkedtek, és úgy tűnik, remek csapategység alakult ki már a rajt előtt. A fiatal csapatunk éhes a sikerre, ez igaz volt az előző szezonban is, a rájátszásban az első meccset leszámítva a jóval erősebb MAC-hoz is fel tudtunk nőni. Nem azt mondom, hogy esélyesek leszünk a bajnoki címre, de nem szabad minket könnyen leírni. Úgy gondolom, bárkit képesek lehetünk legyőzni.

Érkezők: Kornakker Dániel (Casper, WSHL), Iihro Vehmanen (Bad Tölz, German3), Kelin Ainsworth (Lakehead, U-Sports), Joe Antilla (British Columbia, U-Sports), Derek Schoenmakers (Wilfrid Laurier, U-Sports), Balázs-Szabolcs Péter (Neusser, German4), Részegh Tamás (Chomotuv, Czech U20)

Távozók: Korbuly Gergely, Preston Shupe, Tóth Renátó (Ferencváros), Devon Krogh (Landshut, German3), Arany Máté, Pillók Martin, Sofron Ádám (visszavonult), Adrien Lemay (ismeretlen)

Gyerehokizni