A hét játékosa: Nagy Krisztián

2016.09.22. 15:46 |

Az idei MOL Liga második játékhete újabb izgalmas mérkőzéseket hozott, három találkozó ment hosszabbításba, de akadtak gólzáporosok is, vagyis nagyjából minden, amit egy hokikedvelő kívánhat. Az év első nagy MAC-DVTK rangadóját Nagy Krisztián gólja döntötte el az utolsó percekben, a meccs során a másik oldalon meg betalált Galanisz Nikandrosz is, végül mindketten 1+1 ponttal zárták a meccset.

A hét játékosa cím is végül épp kettejük között dőlt el a játékhét második felében. Galanisz csapata Debreceni találkozóján is egy góllal és egy gólpasszal zárt, míg Nagy Krisztián megduplázta a DTVK elleni teljesítményét és 2+2-vel zárta az UTE elleni meccset, így a két győzelem mellett elvitte az e heti legjobbnak járó címet is.

Krisztián a MAC utánpótlásában nevelkedett, majd Finnországban keresett új kihívásokat, onnan a MOL Ligába tért vissza egy évre mielőtt újabb egy évre az Egyesült Államokba igazolt. A tengerentúli juniorévet követően jöhetett ismét a felnőtt mezőny és a MOL Liga, két évvel ezelőtt jelentős szerepet vállalt a bajnoki címet szerző Miskolc együttesében, majd tulajdonképpen hazatért a MAC-hoz, immáron felnőtt válogatott játékosként, ma pedig már negyvenszeres válogatottnak mondhatja magát; vele beszélgettünk.

Mi volt a kulcsa az elmúlt hét sikerességének?

Igyekszem mindent megtenni, ahogy az összes többi játékos, ezeken a meccseken sok minden összejött, ami más meccseken esetleg nem. Ez nem jelenti azt, hogy nem kell ezeket a következő meccseken megpróbálni, de egy ilyen eredményességet nem lehet sztenderdnek beállítani.

Több ponton változott a játékoskeret tavaly óta, de már egyre jobban megy a gólszerzés is. Mennyire állt össze a csapat szerinted?

Még mindig van egy hátvédünk, Sean [Escobedo], aki sérülése miatt egyelőre nem is tudott még pályára lépni velünk a bajnokságban. Reméljük, hogy ő majd sokat hozzá fog még tenni a csapat teljesítményéhez. Illetve [Terbócs] Pisti eltiltása miatt ismét meg kellett variálni a sorokat, de úgy hiszem, hogy egyre jobban hozzászokunk a taktikához, amit az edzői stáb kitalál. A tavalyi csapatból mindenkinél számít az a plusz egy év tapasztalat a ligában, nagyobb szerepet vállalhat abból, amit el szeretnénk érni. Összességében, az első mérkőzésekhez képest tényleg jobban össze tudtunk állni mostanra.

Jelentett-e plusz löketet az, hogy egy A-csoportos világbajnokság után vetetted bele magad ismét a munkába a nyár folyamán és ezzel a tapasztalattal vágsz neki az idei szezonnak?

Olyan szempontból nagyon jó volt számomra az a világbajnokság, hogy láttam, mi a különbség a szupersztár játékosok és a magyar játékosok között. Azt gondolná az ember, hogy minden tekintetben biztosan jobbak és esély sincs ellenük, és azért az – mondjuk a Fehérorosz meccsen – megmutatta magát, hogy egy KHL-es szintű csapat ellen is tudunk nyerni mi, a magyar válogatott. Tehát abszolút pozitív élményként éltem meg és emiatt a következő szezonra való felkészülésemben elég nagy motiváció volt az, hogy én is ezen a szinten játszhassak egyszer.

Mi az, amit a saját játékodon javítanál a közeljövőben?

Az egyéni technikai játékomon szeretnék javítani. Mióta felnőtt mezőnyben játszom mindig más szerepeket kellett vállalnom a csapaton belül és ahogy az idő múlik szerencsére egyre több lehetőségem van, hogy előrébb juttassam a csapatomat és szintre emeljem a teljesítményünket, ezért gondolom, hogy az egyéni játékom technikai részére jobban oda kell figyelnem.