A FEHA19 legyőzte DVTK-t

2023.10.15. 19:39 |

A székesfehérváriak a második harmadban lőtt két góljuknak köszönhetően otthon tartották a három pontot.

Miskolczi Márké volt az első veszélyes lövés a találkozón. Magas letámadással nyitott a DVTK, az ebből szerzett korongokkal azonnal fordultak is kapura. Szirányi Bence belőtt pakkja veszélyesen kipattant Márkus Leventéről, majd Razumnyak tornáztatta meg a hazai hálóőrt. Jobban kezdtek a vendégek, az 5. percben Páterka Bence tört előre, a lövés pillanatában elmozdult a kapu, így a játékvezetők megállították az akciót. Megérkeztek a meccsbe a hazaiak is, Salamon Zoltán egyéni játékból, míg Falus Ádám távolról veszélyeztetett. Bogesicé volt az első kiállítás, de az első gól váratott magára. A 13. percben Blasko járt hozzá a legközelebb, de nagy helyzetben Voris és a kapu mellett is elhúzta a korongot. Hazai emberelőny következett, a kiállítás leteltekor Alapi Márton közelije kevéssel kerülte el a kaput. Lendületbe jöttek a fehérváriak, Balasits remekül fordult kapura, de ő sem ért célt. A harmadot egy miskolci szabálytalanság zárta.

Kulesov előző harmadvégi kiállítása áthúzódott a középső felvonásra, de nem tudták kihasználni a fórt Csollákék. Fordult a kocka, Farkas László ült ki, a Jegesmedvék is gyakorolhatták a fórjátékot, ők sem jártak sikerrel. Aktívabbak voltak a vendégek, jobban buliztak, több párharcot nyertek, de a mérkőzés feléhez érve továbbra sem született gól. Zezelj szép cselekkel színezte a játékot, majd a rövidnél veszélyeztetett. A 33. percben a sérülés után visszatérő, első Erste Liga-meccsét játszó Hazeldine átkígyózott a teljes miskolci védelmen, majd felvarázsolta a pakkot a rövid felsőbe (1-0). Lendületbe jött a FEHA, Dobos korcsolyával vette át a korongot, lövését Voris hárította. A 35. percben villantak a látogatók, Szathmáry Simon érkezett lendületesen, lövése mellé szállt. Átvette az irányítást a vendégcsapat, Berdnyikov helyzeténél Márkus Leventének volt dolga. Emberelőnyt harcolt ki a DVTK, Szirányi Bence szabálytalansága kiegyenlítette a létszámot, majd a Bogdanov-fiúk támadhattak öt a négyben. Három másodperccel a dudaszó előtt Racsinszkij bombájával megduplázta a hazai előnyt (2-0).

A kapu előtt határozottabb fehérváriak megérdemelten vezettek két góllal 40 perc után. Dobos növelhette volna az előnyt, de kimaradt a helyzet. Gyorsabb tempóra váltottak a miskolciak, egy alapvonal mögül visszatett megpattanó korong kis híján a fehérvári kapuba csúszott. A 45. percben Csiki kapott remek keresztpasszt, közelijére Márkus mamuttal átért. Hatalmas védés volt. Nagyon nyomott a DVTK, önfeláldozóan védekezett a házigazda, érett a szépítő gól. Szirányi leütközte Bogesicet, aki lent maradt, végül a társak segítségével, saját lábán hagyta el a jeget. Az 50. percig bírták a hazaiak az egyre intenzívebb vendég attakokat, ekkor Lövei Dávid ért oda leggyorsabban egy kipattanóra (2-1). Az 56. percben emberelőnybe kerültek a vendégek, záporoztak a lövések, Márkus Levente emberfeletti teljesítményt nyújtva őrizte csapata előnyét. Két perccel a vége előtt Steve Kasper időt kért, kapusát is lehívta. Össztűz zúdult a fehérvári kapura, Zezelj kétszer is bedobta magát a lövés útjába. Az önfeláldozó védekezés célt ért. Megszólalt a mérkőzés végét jelző dudaszó, a FEHA19 védelme kitartott, ez három pontot ért a hazaiaknak. A DVTK a harmadik harmadban mindent megtett a fordításért, de ez csak a szépítésre volt elég.

Anatolij Bogdanov, a FEHA19 vezetőedzője:

"Hatvan percen át elszántan jégkorongoztunk, minden játékos elkötelezetten küzdött a klubért. Nagyon büszke vagyok a csapatra. Sikerült visszakapaszkodnunk a dunaújvárosi lélekromboló vereséget követően. Ez a meccs jellemző volt ránk, valószínűleg sosem nyerünk senki ellen nagy gólkülönbséggel, minden egyes találatért keményen meg kell küzdenünk. És még több munkát kell beletennünk, hogy ne kapjunk gólt. Ma az utolsó két percben óriásit küzdöttünk, rengeteget blokkoltunk, négy-öt játékos vetette bele önzetlenül magát a korong útjába. Ismét nagyszerűen játszottunk, nem is lehetnék büszkébb a játékosaimra. Talán olykor a mérkőzés egyes szakaszaiban a szerencse is mellénk állt ma, de ezért meg kell dolgozni. Ma megfizettük az árát, ütköztünk, blokkoltunk – nézői szemmel nem mindig volt szép a játék, de a győzelemhez olykor a türelem, a védőmunka vezet, és a megfelelő pillanatban vezetett akciók."

Steve Kasper, a DVTK vezetőedzője:

"Csalódást keltő mérkőzés volt. Sok dolgot jól csináltunk, de elkövettünk jó néhány hibát is, amelyekért nagy árat fizettünk. A helyzeteinkkel nem tudtunk élni, az ellenfelet elismerés illeti. Keményen dolgoztak, betartották a játéktervüket, gratulálok nekik."