A DVTK egyből elvette a Brassó pályaelőnyét

2024.03.08. 19:48 |

A miskolciak fordulatos összecsapáson, Berdnyikov győztes találatával behúzták a párharc első felvonását.

A brassóiaknál Dubeau, a miskolciaknál Vosvrda kezdett a vasak között. A mérkőzést a Jegesmedvék kezdték jobban, a 4. percben Vesey juttatta vezetéshez a vendégeket. A folytatásban is a fehér mezes együttesnek volt több lehetősége, aztán az első szünet előtt emberelőnybe kerültek a vendégek, miután túl kemények voltak Miskolczival szemben a kapu előtt. A fórban nyomtak Löveiék, de nem tudták megduplázni az előnyüket.

A második felvonás elején újfent öt a négyre támadhattak a miskolciak, Dubeau vezérletével a brassóiak kibekkelték a hátrányt. A mérkőzés közepén tömegjelenet alakult ki a palánk mellett, amiből a hazaiak jöttek ki jobban, Szathmáryt kiküldték a büntetőpadra, eljött az első emberelőnyük, amit ki is használtak Valchar pontos lövésével, Vosvrda nem láthatta a pakkot a takarás miatt (1-1). Az egyenlítés után nem sokkal fordult a kocka, a DVTK volt létszámfölényben, majd újra a Corona. A hazaiak éltek a lehetőséggel, Boriszenko kék vonalas lövése utat talált a miskolci kapuba (2-1). Úgy tűnt, egygólos Corona-előnnyel vonulnak a második szünetre a csapatok, ám négy másodperccel a szünet előtt Bartos közelről betett egy kipattanót (2-2). Amíg az első húsz percben csak 16, addig a másodikban 31 kapura lövést jegyeztek fel.

A harmadik játékrész 6. percében újra a DVTK Jegesmedvéknél volt az előny: Berdnyikov lövésre szánta el magát, sikerrel használta ki a Dubeau előtti játékosok takarását (2-3). A harmad közepén eljött a harmadik brassói fór, az előző kettővel ellentétben ezzel nem éltek a hazaiak, aztán nem sokra rá megkapták a negyediket is, abból sem tudtak egyenlíteni. Öt perccel a vége előtt Valchar egyenlíthetett volna, szólóját Vosvrda védte, majd egy minutummal később Valentyin Razumnyak és Lövei is megduplázhatta volna a miskolciak előnyét. A végjátékban a Corona kapusa lekorcsolyázott, hat az ötre támadtak a hazaiak, időt is kértek, tűz alá vették a vendégek kapuját, de Vosvrdáék hősiesen védekeztek.

A DVTK Jegesmedvék 3-2-re nyertek, elvették a brassóiak pályaelőnyét, szombaton újra összecsap a két együttes.

Corona Brassó-DVTK Jegesmedvék 2-3 (0-1, 2-1, 0-1)

Steve Kasper vezetőedző, DVTK:

"Nos, ez egy nagyon-nagyon kemény és harcos meccs volt. Nagyon fontos volt, hogy egy jó első harmadot produkáljunk, egy jó rajtot, amivel meccsben maradhatunk. Képesek voltunk ezt megugrani, miközben tudtuk, hogy egy nagyon jó ellenfelünk van, ahol a speciális egységek különösen hatékonyak. Sok lehetőségük volt a gólszerzésre, de a kapusunk résen volt, és jól öltük a hátrányokat is. Emiatt tudtunk nyerni, de holnap is nagyon nehéz meccs vár ránk."

Dave MacQueen vezetőedző, Brassó:

"Ez a rájátszás-hoki, ahol nincsenek gyenge ellenfelek és rossz csapatok. A második góljukat ajándékba adtuk, hiszen 4 másodperccel a harmad vége előtt született. Az nagyon fájt, lendületet adtunk nekik. Sikerült korán két emberelőnyös gólt szerezni, de utána nem sikerült semmi. A DVTK nagyon jó munkát végzett, jól védték a kapujukat, és a kapusuk is remekelt ezen az estén, ez volt az első alkalom, amikor őt láttuk. Jobban meg kellett volna nehezíteni a dolgát, és nagyobb forgalmat kellett volna generálni előtte. Ez egy nagyon nagy csata és egy jó kis hokimeccs volt, mindkét csapat megtette a magáét."